Με αμοιβαιους συμβιασμους στα τρια αγκαθια κλειδωσε η συμφωνια

08:48 11/8/2015 - Πηγή: Fimotro
ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Με αμοιβαίους συμβιβασμούς στα θέματα που υπήρχα χθες κλείδωσε σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση η συμφωνία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξε συμφωνία στα κόκκινα δάνεια, στις...
αποκρατικοποιήσεις και στην αγορά ενέργειας
Κόκκινα δάνεια: είναι το κλειδί της συμφωνίας. Οι δανειστές, με «πρώτο βιολί» το ΔΝΤ, επιμένουν στη δυνατότητα πώλησης «κόκκινων» δανείων σε funds-γύπες, κάτι που αρνείται η κυβέρνηση. Πιθανόν να δημιουργηθεί ένα σχήμα με τη συμμετοχή ξένα funds το οποίο θα αναλάβει τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επί τάπητος τίθενται και οι αλλαγές στον νόμο Κατσέλη.
Αποκρατικοποιήσεις: η δομή του νέου Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας και η μετάβαση από το ΤΑΙΠΕΔ σε αυτό, βρίσκονταν επί ώρες στο τραπέζι των συζητήσεων. Τη λύση φαίνεται πως θα δώσει ένας ευρύς κατάλογος με τις πρώτες αποκρατικοποιήσεις που θα δεσμεύεται να δρομολογήσει η κυβέρνηση, που θα μειώσουν εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά το δημόσιο χρέους, πριν ξεκινήσουν εκείνες που θα κατευθυνθούν προς ασφαλιστικά ταμεία και ανάπτυξη.
Αγορά ενέργειας: οι πιέσεις εντείνονται για ιδιωτικοποίηση της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ». Επίσης οι δανειστές ζητούν ζητούν να διαχωριστούν τα δίκτυα από τους παρόχους.
Keywords
Τυχαία Θέματα