Μαθετε τα παντα για την ''προφιλοπλαστικη''...

00:01 18/7/2014 - Πηγή: Fimotro
...Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ...
Παρότι δεν υπάρχει κάποιος ιδανικός γεωμετρικός κανόνας ή κάποια μαθηματική φόρμουλα της ομορφιάς, αναγνωρίζουμε αμέσως ένα όμορφο πρόσωπο....
Με τον όρο «προφιλοπλαστική», εννοούμε την εναρμόνηση των αναλογιών του προσώπου, από τον πλαστικό χειρουργό.

Και επειδή όλες αυτές οι αλλαγές είναι περισσότερο ορατές στο προφίλ, γι’ αυτό και οι επεμβάσεις αυτές λέγονται επεμβάσεις προφιλοπλαστικής. Το μέτωπο, η μύτη, τα μήλα, το σαγόνι, ο λαιμός συνδέονται στενά
μεταξύ τους από μορφολογική άποψη και η οποιαδήποτε επέμβαση σε μία από αυτές τις περιοχές επηρεάζει άμεσα αισθητικά τη διπλανή της.

Για παράδειγμα, ένα μικρό σαγόνι κάνει τη μύτη να μοιάζει μεγαλύτερη (και αντίστροφα) ενώ συγχρόνως, η έλλειψη στήριξης των ιστών μπορεί να προκαλέσει πτώση του λαιμού ή διπλοσάγονο.

Αντίστοιχα, σε ένα πρόσωπο με έλλειψη όγκου στην περιοχή των μήλων και των ζυγωματικών, η μύτη μπορεί να δείχνει πιο φαρδιά. Η αποκατάσταση του όγκου των ιστών στις περιοχές αυτές, συχνά αρκεί για να λεπτύνει η συνολική εικόνα της μύτης, χωρίς να γίνει άμεση παρέμβαση σε αυτή. Είναι πολύ σημαντικό πριν την επέμβαση να προηγηθεί προσεκτική ανάλυση της ανατομίας του προσώπου.

Ο πλαστικός χειρουργός θα τραβήξει φωτογραφίες, θα τις αναλύσει και θα κάνει προσομοίωση του αναμενόμενου αποτελέσματος με τη βοήθεια προγράμματος στον υπολογιστή. Με αυτό τον τρόπο ο ασθενής μπορεί να δει τις προτεινόμενες αλλαγές στο πρόσωπο του πριν αποφασίσει.

Οι επεμβάσεις της προφιλοπλαστικής μπορούν να γίνουν είτε χειρουργικά (π.χ. με τοποθέτηση ενθέματος στο σαγόνι) είτε στο ιατρείο με τοπική αναισθησία. Στη δεύτερη περίπτωση πρόκειται για «αυξητική προφιλοπλαστική», όπου προστίθεται όγκος στις επιλεγμένες περιοχές με τη βοήθεια υαλουρονικού οξέος ή αυτόλογου λίπους.

Η αποκατάσταση των αναλογιών αυτών έχει εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα στο πρόσωπο χωρίς να το αλλοιώνει. Επίσης, επιτρέπει στο πρόσωπο να μεγαλώσει με χάρη σαν ένα καλά αρχιτεκτονικά σχεδιασμένο και χτισμένο οικοδόμημα.
Γράφει ο Δρ Αντώνης Παρασκευάς Πλαστικός Χειρουργός
Keywords
Τυχαία Θέματα