Μανιτακης στους νεους φακελους : απο το 2011 η υποχρεωση για 15.000 απολυσεις

09:06 17/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Η υποχρέωση για 15.000 απολύσεις υπήρχε στο μνημόνιο από το 2011, τόνισε στους Νέους Φακέλους της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης. Μιλώντας στους...
Αλέξη Παπαχελά και Τάσο Τέλλογλου, εξήγησε ότι ενώ μέχρι τώρα έτσι όπως διατυπώνονταν, ίσως αφηνόταν να εννοηθεί «ότι θα μπορούσαν να γίνουν αθρόες, οριζόντιες, αυθαίρετες απολύσεις»,
τώρα αυτό που μπήκε στο μνημόνιο, μετά από αίτημα της ελληνικής πλευράς, ήταν ότι «αυτές οι αναγκαστικές αποχωρήσεις πρέπει να προέρχονται από ορισμένες πηγές, να ακολουθούν κάποιους κανόνες και κάποιες διαδικασίες και να εξυπηρετούν κάποιο σκοπό και κυρίως να γίνονται μετά από μελέτες και από αξιολόγηση».
Ο υπουργός εξήγησε ότι μέχρι το Δεκέμβριο του 2013 θα πρέπει να έχουν αποχωρήσει 4.000 υπάλληλοι, σταδιακά όμως, αρχίζοντας ήδη από τους πρώτους μήνες και στη διάρκεια του 2014, θα γίνουν οι υπόλοιπες 11.000 αποχωρήσεις. «Ανά τετράμηνο, υπάρχει ένας στόχος», σημείωσε. Όσον αφορά στο που θα βρεθούν, δήλωσε ότι η μία «πηγή» είναι αυτοί οι οποίοι είναι πειθαρχικά υπόλογοι για σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα.
Όπως είπε, την τελική κρίση θα την κάνουν τα αρμόδια όργανα: τα Πειθαρχικά όργανα ή το Συμβούλιο της Επικρατείας. Όπως σημείωσε «εμείς σε αυτό το καινούργιο δεσμευθήκαμε ότι πρέπει ως πολιτεία να επιταχύνουμε τις διαδικασίες, να συντομεύσουμε τις προθεσμίες ώστε αυτή η νοσηρή ούτως ή άλλως, κατάσταση να τελειώσει το συντομότερο δυνατό, για το συμφέρον της πολιτείας, για το συμφέρον και την τιμή των δημοσίων υπαλλήλων που διασύρονται, αλλά και για το συμφέρον των ίδιων. Εάν είναι αθώοι να αθωωθούν».
Keywords
Τυχαία Θέματα