«μαλακυνση …εγκεφαλου» στο μαξιμου;

11:31 18/4/2016 - Πηγή: Fimotro
ΜΜΕ-ΕΡΤ-ΕΚΟΜΕ-ΕΣΡ-ΕΕΤΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ …ΚΩΦΩΣΗ Η ΦΙΜΩΣΗ!
Γράφει ο Κ.Π.
«Άνθρωποι που φτάνουν γρήγορα πολύ ψηλά και τους λείπει η πείρα, η γνώση και το υπόβαθρο του χαρακτήρα να αντέχουν στην πίεση, οδηγούνται στην καταστροφή και...
προορίζονται σε ένα από τα τέσσερα Α: Αλαζονεία, Αποξένωση, Αναζήτηση, Απιστία».
Steven Berglas, The success syndrome Harvard

Αυτά υποστηρίζει ο διάσημος ψυχολόγος
καθηγητής του Χάρβαρντ στο βιβλίο, το σύνδρομο της επιτυχίας. Αν είχε προσθέσει και τη «μαλάκυνση …εγκεφάλου» θα ήταν πιο ολοκληρωμένη η επιστημονική διάγνωση(!!!)

Και επειδή θα κατηγορηθώ ως υβριστής, αναφέροντας ότι η «μαλάκυνση …εγκεφάλου» χτύπησε το Μαξίμου… θα πρέπει να πω ότι δεν εμπεριέχει κανενός είδους «βρισιά». Είναι ένας ιατρικός όρος που χρησιμοποιείται διεθνώς.

Συγκεκριμένα:

«Μαλάκυνση του εγκεφάλου είναι πάθηση της εγκεφαλικής ουσίας, κατά την οποία ελαττώνεται η συνοχή και αλλάζει η σύστασή της. Αυτού του είδους οι παθήσεις είναι συχνές σε εκείνους τους ανθρώπους που δεν γυμνάζουν πνευματικά τον εγκέφαλό τους. Δηλαδή κάποιος δεν διαβάζει, δεν ασχολείται με κάποια πνευματική εξάσκηση, δεν μελετά πνευματικά ή δεν κάνει κάποια συστηματική σκέψη και εγκεφαλική διεργασία».

Αυτή λοιπόν η πάθηση έχει χτυπήσει τους ενοίκους της οικίας, πρώην Αλέξανδρου Μιχαληνού-Ειρήνης(Ιρένα)Μανούση, αργότερα Λεωνίδα Εμπειρίκου για να επανέλθει οριστικά στο ζεύγος(ξαναπαντρεύτηκε η Ειρήνη Μανούση-Μιχαληνού μετά το θανατό του, τον Δ.Μάξιμο) Ειρήνη Μανούση-Δημήτρη Μαξιμο και ο τελευταίος να την δωρίσει στο κράτος για να μνημονεύεται εσαεί, από τις κυβερνήσεις.

Aκούμε καθημερινά : «Πηγές του Μαξίμου…» «Σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου…» «Το Μαξίμου διαψεύδει…» «αρνήθηκε την πρόταση το Μαξίμου…», «Το Μαξίμου θα επισκεφθεί ο…» «…Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου».

Τι είναι τελικά αυτό το Μαξίμου; Ένα απρόσωπο αντικείμενο; Μάλλον όχι. Υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται συσκέφτονται και αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας. Είναι η καρδιά και το οξυγόνο της ίδιας της ύπαρξης της Ελλάδας. Είναι το πιλοτήριο του αεροσκάφους, που ο έμπειρος πιλότος, πιλοτάρει με ασφάλεια το σκάφος, όσες αναταράξεις και αν βρει η καινά αέρος, μέχρι να το προσγειώσει με ασφάλεια, και ο επόμενος να συνεχίσει το…ταξίδι!

Φαίνεται όμως ότι εκεί στην οικία των πρώην ιδιοκτητών, οι ένοικοι, κάνουν αυτό που λέει ο λαός μας, «όσοι δεν σκέφτονται συσκέφτονται» και μάλλον οι συσκέψεις, τους έχουν χτυπήσει με την πάθηση της «μαλάκυνσης …εγκεφάλου» εκεί στο αρχοντικό!

Ο πιλότος έχει παραδώσει το αεροσκάφος στους συγκυβερνήτες και έχει χάσει τον έλεγχο μέσα σε κεραυνούς και αναταράξεις. Τον αν θα προσγειωθεί ή χαθεί τελείως ο έλεγχός του αυτό θα το δούμε σύντομα. Πιλότος και συγκυβερνήτες έχουν μπλέξει τα όργανα του αεροσκάφους, με αυτά των ραδιοτηλεοπτικών δικτύων και των χειριστών δημοσιογράφων.

Έχουν πειστεί οι ένοικοι ότι: «Η χειραγώγηση της κοινωνίας μας γίνεται δια της απόσπασης της κοινής γνώμης», όπως γράφει και ο Alain Furet, και τα έχουν βάλει συλλήβδην με όλα τα ΜΜΕ αφού τη σκυτάλη έχουν παραλάβει και κυβερνητικοί βουλευτές, μιλώντας για «Βοθροκάναλα», χρησιμοποιώντας τον όρο της ΧΑ.

Το βάρος αυτής της προπαγάνδας και τον πόλεμο εναντίον των μέσων ενημέρωσης έχει αναλάβει το παιδί «θαύμα» της πολιτικής, Νικόλαος Παππάς. Τι εξυπνάδα και αυτή να καταργήσει όλες τις ανεξάρτητες αρχές και να δημιουργήσει ένα νέο «καπετανάτο» στη γενική γραμματεία υπό τον Κρέτσο; Αυτά δεν γίνονται ούτε σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Όλος ο ενημερωτικός μηχανισμός υπό τον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ, καταργώντας ακόμα και το σύνταγμα.

ΜΜΕ-ΕΡΤ-ΕΚΟΜΕ-ΕΣΡ-ΕΕΤΤ και ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ, στα χέρια των πλέον ακατάλληλων προσώπων να χειριστούν το θέμα. Την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει κλειστά σύνορα με προσφυγικό, Τράπεζες, ασφάλεια, οικονομία και κοινωνική εξαθλίωση, δανειστές, η κυβέρνηση παίζει μόνιμα το έργο του εκβιασμού η αιφνιδιασμού. Μια παράσταση που αν δεν κατεβάσει, στο τέλος θα γίνει παράσταση τραγωδίας της χώρας. Σε όλη την Ευρώπη, λειτουργούν περισσότεροι από 5.370 τηλεοπτικοί σταθμοί, ο Παππάς αποφασίζει 4, και όχι οι ανεξάρτητες αρχές-που έχει καταργήσει-και η αγορά στην Ελλάδα. Γνωρίζει ότι, όσο λιγότερα κανάλια λειτουργούν, τόσο πιο εύκολος είναι ο έλεγχος και η χειραγώγηση των Μέσων.

Προσωπική εκτίμησή μου είναι-γνωρίζοντας τους διεθνείς τηλεοπτικούς κανόνες και τη σύγχρονη τεχνολογία-ότι ο διαγωνισμός τηλεοπτικών αδειών, είτε θα εκπέσει στα δικαστήρια ή δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ, διότι δεν αντέχει σε λογική. Αν έκανε τον κόπο ο Παππάς και οι συνεργάτες του να διαβάσουν τι γίνεται στο εξωτερικό, και ιδιαίτερα να μελετήσουν το Αμερικάνικο FCC η το Αγγλικό OFCOM η οποιοδήποτε άλλο σύστημα δεν θα έκαναν τέτοιες …μ@λ@κίες!!! Μέσα σε όλη τη διάλυση, έβαλαν στόχο και την ΕΡΤ, που πανηγυρίζανε για την επαναλειτουργία οι Παπατσίπρας.

Για συρρίκνωση και μετατάξεις δεν υπήρχαν σχέδια. Τώρα ακολουθούμε τα βήματα του Εβερτ το ΄90-91. Θα δούμε όπως και τότε καλλιτεχνικές ειδικότητες να οδηγούν λεωφορεία, κλητήρες σε οργανισμούς, σε θέσεις της πολιτικής αεροπορίας και πολλά άλλα ευτράπελα, κατά Παπασπίρτζη(!). Σπίρτα οι άνθρωποι. Θα επανέλθουμε όμως για όλα αυτά και τις αδιοδοτήσεις, και γιατί όλα κινούνται στη σφαίρα του κυβερνητικού παραλόγου(…).

Τώρα όσο για τα 3 μέτρα κάτω από τη «γη» που θα έβαζε επίλεκτο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός τον δημοσιογράφο…δεν σταμάτησε εκεί μετά το «θάψιμο». Και το ανησυχητικό είναι, ότι την ώρα που εκστόμισε την απειλή, το ακροατήριο χειροκροτούσε και …επευφημούσε τον υπουργό!!! Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας και θα ακούσουν τα αυτιά μας με αυτή την κυβέρνηση. Αργότερα συνέχισε το βιολί του με άλλη φράση, τα: «…σκυλιά ουρλιάζουν (δημοσιογράφοι) το καραβάνι προχωρά, αντέχουμε και θα σας νικήσουμε…». Εδώ έρχεται καπάκι και η «Θεανώ» με τα «γεμιστά», που αντί να καταδικάσει και να ψέξει τον συναδελφό της, με καμάρι βγαίνει και λέει: «Εγώ θα έλεγα και χειρότερα». Αυτό δείχνει, την απελπισία και την ποιότητα των ανθρώπων που μας κυβερνούν.

Μου θυμίζει μια άλλη φράση υπουργού που χρησιμοποιούσε την ίδια φρασεολογία, όταν βρισκόταν στην εξουσία, όχι να κατηγορεί τα ΜΜΕ, αλλά μιλούσε για : «κοκότες και επιβήτορες της εξουσίας, κομματικά κατεστημένα και πολιτικά απολιθώματα, ρετάλια της πολιτικής, και καθεστωτική τάξη». Λέτε να εννοούσε(είχε προφητεύσει)τη σημερινή κατάσταση εκτός από το κόμμα του;

Διότι εάν: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη…», κατά τον Αντιφάνη: «Τους μεν άφρονας ο χρόνος, τους δε φρονίμους ο λόγος της λύπης απαλλάττει».

Η μέθη της εξουσίας και η πολιτική αλαζονεία των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει ξεπεράσει κάθε όριο…Κάποτε ένα σύνθημα δονούσε τις «καρδιές» των σοσιαλιστών: Ο λαός δεν …ξεχνά τι σημαίνει …δεξιά!!!!!!! Μήπως τώρα η κοινωνία πρέπει να αναφωνεί: Ο λαός δεν θα …ξεχνά τι σήμαινε …Αριστερά!!!
Keywords
Τυχαία Θέματα