Λοβερδος κατα λαφαζανη...

18:30 15/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Οξύτατη κριτική στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη εξαπέλυσε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ...
με αφορμή το γεγονός ότι ο υπουργός για δεύτερη φορά δεν παρέστη στην Ολομέλεια προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση για θέματα ενεργειακής πολιτικής.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παρεμβαίνοντας στην διαδικασία είπε ότι «ο κ. Λαφαζάνης φυγομαχεί και
περιφρονεί το κοινοβούλιο. Αντιφάσκει με το πρόσφατο παρελθόν του. Εχει πάθει απώλεια πρόσφατης μνήμης» ενώ επισήμανε πως «έστειλα επιστολή καταγγελίας προς την Πρόεδρο της Βουλής με την οποία της ζητώ να ανακαλέσει τον υπουργό στην κοινοβουλευτική τάξη. Ο κ. Λαφαζάνης δεν σέβεται την Βουλή και την πατρίδα του».

Εξήγησε τέλος, ότι ο κ. Λαφαζάνης αποφεύγει το κοινοβούλιο προκειμένου να μην απαντήσει για το περιεχόμενο της επιστολής – κόλαφο για την ελληνική ενεργειακή πολιτική - του ευρωπαίου επιτρόπου για θέματα ενέργειας.

Η επιστολή καταγγελίας του κ. Λοβέρδου προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου:

«ΚυρίαΠρόεδρε, καταγγέλλω τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας για έλλειψη σεβασμού στο Κοινοβούλιο. Λαλίστατος, ο νυν υπουργός, ως στέλεχος της αντιπολίτευσης όταν στρεφόταν κατά υπουργών που δεν προσήρχοντο στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, φρόντισε αμέσως να τους αντιγράψει. Κατέθεσα γραπτή ερώτηση για την ΡΑΕ στην οποία ουδέποτε απήντησε και η οποία μετατράπηκε σε επίκαιρη ερώτηση, που ήταν να συζητηθεί την περασμένη Παρασκευή. Ο Υπουργός ζήτησε αναβολή. Προφανώς και την δεχθήκαμε επιδεικνύοντας την οφειλόμενη κατανόηση και η συζήτηση προσδιορίστηκε για σήμερα. Και πάλι ο Υπουργός δεν προσήλθε, επικαλούμενος ομιλία του στο Economist!!! Επειδή, κυρία Πρόεδρε, η παρουσία του σε συνέδριο μπορούσε να διευθετηθεί χρονικά, ούτως ώστε ο Υπουργός να ασκήσει και τα καθήκοντά του απέναντι στη Βουλή των Ελλήνων, η μη παρουσία του σήμερα εδώ προσβάλλει ευθέως το Κοινοβούλιο. Δυστυχώς οι πρώτες 100 ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή συνοδεύονται, μεταξύ άλλων, και από την αθέτηση των κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων των Υπουργών του. Ως Υπουργός που σεβάστηκα τη Βουλή και τους Βουλευτές όλων των κομμάτων, ανταποκρινόμενος στον επίκαιρο κοινοβουλευτικό έλεγχο, καταγγέλλω τον συγκεκριμένο υπουργό και σας καλώ να τον ανακαλέσετε στην κοινοβουλευτική τάξη».
Keywords
Τυχαία Θέματα