«λουτρο» αιματος με δεκαδες νεκρους στη συρια

06:37 11/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Τέσσερις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Χόμς, στην κεντρική Συρία, προπύργιο της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ 'Ασαντ, καθώς άρματα μάχης επιτέθηκαν σε προάστιό της, ανακοίνωσαν οι...
εξεγερμένοι.

«Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα προάστια Μπάμπα Αμρ και Μπαμπ Σεμπάα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών», τόνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH). Τα άρματα μάχης εισήλθαν σε ένα άλλο προάστιο, το Ινσάατ, με τους στρατιώτες να πραγματοποιούν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις από σπίτι σε σπίτι, τόνισε η ίδια
οργάνωση, προσδιορίζοντας πως «οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονταν ακόμη στην περιοχή σήμερα το πρωΐ, κοντά στο προάστιο Μπάμπα Αμρ», στόχο πυκνών βομβαρδισμών από τις κυβερνητικές δυνάμεις σήμερα το πρωί.

Επιπλέον «τέσσερις λιποτάκτες στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο σε συγκρούσεις με τον τακτικό στρατό, σήμερα το πρωί» στο Ντμέιρ, βορειοανατολικά της Δαμασκού, τόνισε το Παρατηρητήριο. Επιπλέον, στην περιοχή της Ντεράα (νότια), τουλάχιστον ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του σε συγκρούσεις με λιποτάκτες, προσθέτει η ίδια πηγή.

Σήμερα, οι δυνάμεις του καθεστώτος αναπτύσσονται μαζικά μπροστά από τα τεμένη σε όλη την επικράτεια, ανοίγοντας πυρ εναντίον των πιστών σε ορισμένες ζώνες, με σκοπό να εμποδίσουν τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις μετά την προσευχή της Παρασκευής, τονίζουν οι εξεγερμένοι.

Τουλάχιστον 126 άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους σε όλη τη Συρία, κατά τη διάρκεια των επιθέσεων κυβερνητικών δυνάμεων στις περιοχές που ελέγχουν εξεγερμένοι, σύμφωνα με ακτιβιστές.

«Περίπου 110 θάνατοι σημειώθηκαν στις περιοχές Μπάμπα Αμρ και αλ Χαλιντίγιε [στην κεντρική επαρχία Χομς]. Ορισμένοι σκοτώθηκαν από σφοδρά πυρά πυροβολικού την Πέμπτη. Αλλοι ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια των χθεσινών βομβαρδισμών», είπε ο Όμαρ Χόμσι, ένας ακτιβιστής στην περιοχή, μιλώντας τηλεφωνικά στο Γερμανικό Πρακτορείο.
Keywords
Τυχαία Θέματα