Κυριε ταγματαρχα πολυ αρμυρο το αλατι… της ερτ θα σας πιασει… λυσσα!!!

12:06 25/8/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
([email protected])
«Πώς ένας... αμαρτωλός (Λάμπης Ταγματάρχης) γνώρισε τον γέροντα Παϊσιο στο Αγιον 'Ορος : «Και εσένα τι σε στεναχωρεί και ήρθες εδώ;», είχε ρωτήσει ο γέρων Παΐσιος τον...
Λάμπη Ταγματάρχη, στη συνάντησή τους στο Αγιον Όρος, πριν από πολλά χρόνια»: Πες μου τι σε απασχολεί, πες μου μια αμαρτία σου.
Δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα (αν είσαι γεμάτος αμαρτίες δεν ξέρεις ποια να πρωτοπείς). «Δεν έχω αμαρτίες… αλλά και να έχω δεν τις έχω πει ποτέ σε εξομολογητή. Με άλλα λόγια, δεν έχω εξομολογηθεί ποτέ».
Αυτά και πολλά άλλα αναφέρει σε ένα αφηγημά
του, την εποχή που πίστευε ότι δεν είχε αμαρτίες στις 14 Ιανουαρίου 2015 και μιλάει για την επισκεψή του στο Άγιον Όρος και τον γέροντα Παΐσιο! Τώρα Λάμπη, έχεις αμαρτίες;

Αφού τότε δεν εξομολογήθηκες, στον γέροντα Παΐσιο, θα πρέπει να εξομολογηθείς ενώπιον του Ελληνικού λαού που σε πληρώνει. Πως μία εκπομπή, που το κόστος της δεν υπερβαίνει ανά επεισόδιο τις 3-5.000 ευρώ, εσύ την κοστολογείς-μέσω των επιτροπών γλάστρες που διορίζεις-32.331 ευρώ πλέον ΦΠΑ, 31.200 ευρώ πλέον ΦΠΑ(22.599 πλέον ΦΠΑ. Εδώ δεν είσαι εσύ και ο συναδελφό σου κατέβασε το κόστος) και σήμερα πάλι εσύ μέσα από γλάστρες και γλαστρόνια, δίνεις 14.048 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Πως εσύ λοιπόν ένας «τίμιος» …αμαρτωλός, δικαιολογείς τέτοιες αποκλίσεις; Πρόκειται για φαγοπότι με πολύ αλάτι;

Πιο συγκεκριμένα: Αν και έχουμε στα χέρια μας πολλές υπερκοστολογημένες εκπομπές, σήμερα μιλάμε για την εκπομπή, «Αλάτι της γης», που υπάρχει άφθονο στις ελληνικές θάλασσες, παραλίες και αλυκές. Σε όλα τα Σούπερ Μάρκετ, ακόμα και «Ιμαλάϊων».

-Λάμπη: Με αριθ. Πρωτ. 8449/4-7-2011, (σε είχε διορίσει το ΠΑΣΟΚ στην ΕΡΤ) υπογράφεις με την GV Productions Βουρλούμης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. 16 επεισόδια «Το Αλάτι της Γης»χ32.331=517.296 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Το 2012 δίνεις στην ίδια εταιρεία άλλα 10χ31.200 ευρώ =312.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

-Επί ΝΕΡΙΤ 2014, μετά το «μαύρο»της ΕΡΤ, την παραγωγή αναλαμβάνει η εταιρεία FOSS S.A παραγωγή και εκμετάλλευση οπτικοακουστικού υλικού. 13 επεισόδια χ22.599=293.787 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

-Πριν λίγες μέρες με δική σου απόφαση, δίνεις στην ίδια εταιρεία FOSS S.A 12 επεισόδια χ14.048=168.576 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη αυτή την ιστορία έχει ο παρουσιαστής Λάμπρος Λιάβας. Kαθηγητής εθνομουσιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ένας πανεπιστημιακός μισθός δεν φτάνει. Μουσική επιμέλεια-έρευνα παρουσίαση, δεύτερος μισθός κάτι γίνεται... με «το Αλάτι της Γης» και τους συντρόφους!!!

Δεν είμαστε κατά του υψηλού κόστους παραγωγών. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει παραγωγή. Ας δώσουν και 20-30-50 και 100 χιλιάδες ευρώ σε μια παραγωγή που αξίζει. Το να κλέβουν τον ελληνικό λαό και το «παγκάρι» της εκκλησίας, και να κοιμίζουν με άσματα «το λαό» που έχει προβλήματα ε! πάει πολύ. Υπάρχουν και εισαγγελείς, ας πράξουν το καθήκον τους ή η επόμενη διοίκηση του ραδιομεγάρου. H εισαγγελέας κα Ελένη Ράικου έχει στοιχεία.

Και τα γράφουμε όλα αυτά, γιατί η συγκεκριμένη εκπομπή, είναι αντίγραφο της επί δεκαετίες σειρά εκπομπών «μουσική παράδοση» με τον Παναγιώτη Μυλωνά, ένα από τα πλέον αξιόπιστα πρόσωπα της ΕΡΤ που έγραψε ιστορία με τις γνώσεις του στη μουσική παράδοση. Η παραγωγή ήταν εσωτερική της ΕΡΤ, με κόστος που δεν ξεπερνούσε τις 3-5.000 ευρώ οργώνοντας την ύπαιθρο στα΄χνάρια της αξέχαστης Δόμνας Σαμίου και ήταν πολύ καλύτερη από το «Αλάτι».

Ο ίδιος ο Παναγιώτης Μυλωνάς, έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ιστορικούς, ερευνητές και Μουσικολόγους της Βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής τα τελευταία 45 χρόνια. Τι έχει αλλάξει με τον πολυδάπανο Λάμπρο Λιάβα και το Αλάτι; Μήπως κάποιοι νιώθουν το στομάχι τους άδειο και πρέπει να του δώσουν «χαβιάρι» για να μην «γουργουρίζει» από την…πείνα;

Η ΕΡΤ έχει περισσότερους από 2000 και κάτι υπαλλήλους, δεν μπορεί να κάνει δύο αξιόλογες εσωτερικές παραγωγές; ποιοι τρώνε εις βάρος των Ελλήνων; Έχετε απαντήσεις ως αμαρτωλός… κύριε Ταγματάρχα; Και μήπως είχε δίκιο η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής που δεν ενέκρινε τον διορισμό σας, αλλά οι «μάγκες» του μοναστηριού του Μαξίμου Παπατσίπρας σας προστάτευσαν;

Ντρέπομαι που υπάρχουν «παραγωγοί» ξεροσταλιάζοντας στο ραδιομέγαρο, πιστεύοντας ό,τι με μια αίτηση που έκαναν θα πάρουν παραγωγές. Δεν έχουν καταλάβει ότι πριν κάνουν την όποια αίτηση οι εκπομπές έχουν δοθεί στους εκλεκτούς τους… και αν μείνει κανά …κόκαλο μπορεί να τους δώσουν να το γλείψουν.

Μην μας πείτε το αντίθετο κύριε Ταγματάρχα και κυρία Ισαβέλα της Καστίλης, διότι θα είναι ανέκδοτο!!! Γνωρίζουμε πολύ καλά πως γίνονται οι αναθέσεις εκπομπών. Οι επιτροπές γλάστρες που εγκρίνουν τις παραγωγές που τους υποδεικνύεται ας προσέχουν, έχει ο καιρός γυρίσματα. Πρέπει να έχουν υπόψη τους και την περίπτωση Παναγόπουλου.

Και μια αντρίκια απάντηση θέλω από σας κύριε Ταγματάρχα. Δώσατε μία εκπομπή «Στο ρεφραίν» την οποία θα παρουσιάζει ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης σε άγνωστη εταιρεία, με κόστος 22.545 ανά επεισόδιο χ12=270.540 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η εκπομπή θα είναι ανταγωνιστική του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην υγειά μας ρε παιδιά». Πρώτα-πρώτα αλλάξτε τίτλο είναι απαίσιος. Η εκπομπή του Παπαδόπουλου τώρα στον ALPHA από τις 67.000 ευρώ που ξεκίνησε στην ΕΡΤ δεν ξεπερνά τις 15.000 ευρώ, δεν ξέρω ποιοι έτρωγαν τότε. «Στο ρεφραίν» με τις 22.545 ευρώ θα είναι υπερπαραγωγή;

Περιμένουμε την απαντησή σας. Εάν δεν μας πείτε τα κριτήρια επιλογής του Ιεροκλή, θα σας τα πούμε εμείς και μάλιστα σε «ποντιακή» διάλεκτο! Αναμένουμε στο ακουστικό μας.
Keywords
Τυχαία Θέματα