Κυριε προεδρε της νδ απομονωσε της «βδελλες» γυρω σου!!!

14:53 2/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
«Αυτό το κτίριο είναι σημείο συνάντησης ιδεών και γενεών...Η ΝΔ υπάρχει για να ενώσει τους Έλληνες, να προσθέσει δυνάμεις. Παλεύει για όλους τους Έλληνες». Αυτό ήταν το μήνυμα του Βαγγέλη Μειμαράκη, του «Βαγγέλα» όπως εμείς τον γνωρίσαμε από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ, και...
τις μάχες στην πρώτη γραμμή, μιλώντας από το ιστορικό κτήριο της Ρηγγίλης.

Απλός λαϊκός, άνθρωπος της παρέας, με χιούμορ, αθυρόστομος, ξέρει να συνδυάζει και να ξεχωρίζει το λαϊκισμό, από τη σοβαρότητα και την αξιοπρέπεια.. Γέννημα θρέμμα
της ΝΔ από τα φοιτητικά του χρόνια, διορίστηκε από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη-μετά την επικράτησή του απέναντι στον Κωστή Στεφανόπουλο και τη δημιουργία της ΔΗΑΝΑ- πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, αντικαθιστώντας το δίδυμο Μιχαλολιάκου-Μανολάκου όταν ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ μετά την αποχώρηση του Ε. Αβέρωφ μετά τις ευρωεκλογές του 1984. Αργότερα παρέδωσε στον πρώτο εκλεγμένο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Γιώργο Βουλγαράκη, Κωστής Χατζηδάκης, Κουλιζάκος, Μαύρος, Στυλιανίδης, Παπανικολάου και πάει λέγοντας...Ήταν η χρυσή εποχή της ΟΝΝΕΔ στην οδό Νικηταρά, που τώρα δεν υπάρχει διότι άλλαξαν οι εποχές.

Στον Βαγγέλη Μειμαράκη δεν έχει κανείς να προσάψει σκάνδαλα και κακοδιαχείριση κατά τη διάρκεια της θητείας του από τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησε. Και όταν κάποιες κουμπαριές τον έφεραν στο προσκήνιο αποδείχτηκαν «φούσκες».

Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζοντας την πολιτική του πορεία και την εντιμότητά του, μετά την αποφασή του να αποχωρήσει από την προεδρία της ΝΔ-και καλώς έπραξε- τον διόρισε προσωρινό πρόεδρο(ουδέν μονιμότερο του προσωρινού). Αποδείχτηκε πολύ γρήγορα, ότι ο Βαγγέλης έφερε τη ΝΔ και πάλι στο προσκήνιο διεκδικώντας με αξιώσεις την πρωτιά στις εκλογές! Σε αυτή τη μάχη όλοι οι απομακρυθέντες φίλοι και οπαδοί και όχι μόνο, φαίνεται ότι επιστρέφουν στις ρίζες τους, απογοητευμένοι και ταπεινωμένοι από ένα πρόσκαιρο θαυμασμό σε έναν νέο ηγέτη που του υποσχέθηκε ένα καλύτερο μέλλον, και έναν παραδεισένιο κόσμο.

Αγαπητέ πρόεδρε, στην πορεία για τη νίκη έχεις ένα μεγάλο δώρο από το ίδιο το κόμμα που διεκδικεί ισάξια την εξουσία και μάλιστα «αυτοδύναμα» όπως.... ευελπιστεί, που κυβέρνησε για 7 περίπου μήνες!!! Το δώρο αυτό είναι η διασπασή του σε 3 ουσιαστικά κομμάτια. Λαφαζάνης, ζωή και νεολαία, που εγκατέλειψε τον πολλά «υποσχόμενο» νεαρό ηγέτη του.

Αν θέλεις λοιπόν πρόεδρε να κερδίσεις τη μάχη και να γράψεις τη δική σου ιστορία, μείνε ο Βαγγέλης. Απλός λαϊκό, άνθρωπος του μόχθου και της εργατιάς. Μείνε ο εαυτό σου, χωρίς φτιασίδια, αρώματα και μεγαλοστομίες, στις ομιλίες και το λαό σου. Πέστου την αλήθεια. Μείνε κοντά του και δώστου την ελπίδα, ότι μπορεί να χαμογελάσει και πάλι.

Περπάτα δίπλα και μέσα στον κόσμο. Οι μεγάλες συγκεντρώσεις και ομιλίες, που κάποτε ήταν το βαρόμετρο του νικητή δεν έχουν σήμερα καμιά σημασία. Μια επίσκεψη σε ένα φτωχόσπιτο η πολυμελή φτωχή οικογένεια η σε μια στάνη, η διάφορα άλλα στιγμιότυπα κοντά σε κόσμο με τα ροζιασμένα χέρια θα έχει μεγαλύτερη αξία και προβολή με δυο λέξεις παρηγοριάς απ΄ ότι μια ομιλία, με σημαίες ιαχές και κορώνες.

Αν ρίξετε μια ματιά σε συγκεντρώσεις και ομιλίες των πολιτικών μετά το 1980, που είχα την τιμή να συμμετέχω και εγώ για δεκαετίες, σήμερα είναι κάτι ξεπερασμένο, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι χρήσιμο, απλά θα πρέπει να περιοριστεί. Οι μεγάλες συγκεντρώσεις ποτέ δεν έδιναν τη νίκη. Στα αρχεία της ΝΔ θα βρείτε χαρτογραφημένες(εάν δεν έχουν χαθεί) όλες τις πλατείες πόλεις και χωριά της Ελλάδας και τη χωρητικότητα που έχουν. Ποτέ όμως δεν ήταν οι συγκεντρώσεις εκδήλωση νίκης.

Και μια και βρίσκεστε σήμερα στην Κρήτη να αναφέρω συγκεντρώσεις σε Ηράκλειο, Χανιά αλλά και μικρές πόλεις από το παρελθόν, όπως Βιάνος, Μοίρες Παλαιοχώρα και δεκάδες άλλες, σε ομιλίες αρχηγών Μητσοτάκης Καραμανλής κλπ, που οι Κρητικοί, όχι μόνο οι πλατείες αλλά και τα μπαλκόνια ήταν γεμάτα σαν σταφύλια, αλλά δεν έδιναν πάντα τη νίκη.

Κύριε πρόεδρε, δίπλα σας έχετε έναν σημαντικό άνθρωπο που γνωρίζει πολύ καλά τα επικοινωνιακά θέματα και έχει θητεύσει σε θέσεις ευθύνης. Είναι ο Νίκος Καραχάλιος. Έχει τεράστιες δυνατότητες, να τον εμπιστεύεστε. Είναι ικανότατος. Στο ΚΠΕΕ(κέντρο πολιτικής έρευνας και επικοινωνίας) άφησε εποχή.

Και μια υπενθύμιση κύριε πρόεδρε. Γύρω σας υπάρχουν και κάποιες «βδέλλες» είτε ως κατάλοιπα η εμφανίζονται δίπλα στον εκάστοτε αρχηγό. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να τα απομονώσετε. Τα είδα δειλά-δειλά να κάνουν την εμφανησή τους. Κάποια άλλα καβάλησαν ήδη το καλάμι ενώ πριν λίγο καιρό δεν γνώριζαν τι σημαίνει Ρηγγίλης και Συγγρού. Κάποιοι, πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί με στελέχη του κόμματος, πριν τους ξεφωνήσουμε. Στις θέσεις που βρίσκονται η διορίστηκαν έχουν περάσει γίγαντες και έμειναν απλοί όπως και στην καιθημερινοτητά τους. Δεν είχαν 2-3 ιδιαιτέρες να τους ...κάνουν αέρα! Όσο για τα Debates εάν και εφ΄όσον γίνουν θα έχουμε πολλά να πούμε με την εμπειρία των προηγούμενων, αλλά και των ξένων τηλεμαχιών!

Και κάτι τελευταίο κύριε πρόεδρε. Μετά την τυχαία συνάντηση σήμερα στο Ηράκλειο με τον κ. Τσίπρα, που θα συζητηθεί, πολύ, συναντηθείτε φιλικά και σε ένα γεύμα με ανθρώπινο πρόσωπο και μιλήστε για το μέλλον της χώρας ανεξάρτητα από τις εκλογές και ποιος θα είναι πρώτος. Δεν είστε εχθροί. Υπάρχει και η ανθρώπινη πλευρά.

Τσακαλώτος και Βαφειάδης δυο εχθροί των Βουνών συναντήθηκαν και τα είπαν μετά τη μεταπολίτευση. Εσείς δεν έχετε τίποτα να μοιράσετε, ο λαός θα αποφασίσει. Ας γίνει το πρώτο βήμα. Το να φάτε παρέα και οικογενειακά ένα βράδυ, δεν θα ανατείλει ο ήλιος από τη ΔΥΣΗ. Μιμηθείτε λίγο Ευρωπαίους η Αμερικανούς ηγέτες Άνθρωποι είμαστε, όχι λιοντάρια στη ζούγκλα.
Θα επανέλθουμε!
Keywords
Τυχαία Θέματα