Κυριε καψη στο καλο... και μην ξεχασεις την ερτ-δτ-νεριτ!

16:55 20/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Με συνεντευξή του στην εφημερίδα των συντακτών ο κ. Καψής επαναλαμβάνει για μία ακόμα φορά, ότι το Μάρτιο θα παραιτηθεί. Μα κύριε υφυπουργέ αργήσατε. Αυτό έπρεπε ήδη...
να το είχατε κάνει. Η παρουσία σας δεν κατάφερε να πιάσει ούτε τη βάση. Πάντως για να είμαι και λίγο ειλικρινής, είστε «άκαρδος»!!!

Την ομάδα των επίλεκτων «καταδρομέων» που οργανώσατε, για να λειτουργήσει το μόρφωμα της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, που θα την αφήσετε; Τόσα ορφανά δικά σας μένουν απροστάτευτα. Τώρα που το ραδιομέγαρο είναι έτοιμο να εκραγεί εσείς αποχωρείτε;

Τι γίνεται
φίλοι μου με τις προσλήψεις-προκηρύξεις και μαγειρέματα δεν μπορεί κανείς να φανταστεί. Όπως με ενημερώνουν ενδιαφερόμενοι για την πρόσληψη στο φορέα, το τι πλαστό χαρτομάνι πτυχίων , ξένων γλωσσών, ECDL, προϋπηρεσίας και άλλων λοιπόν στοιχείων, κυκλοφορεί, δεν λέγεται.

Καλύτερα όμως να διαβάστε το ρεπορτάζ από τις «Τυπολογίες», στην ηλεκτρονική τους έκδοση, και θα καταλάβαιτε πολλά. Εμείς δεν χρειάζεται να προσθέσουμε περισσότερα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουμε:

ΠΩΣ ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΕΚΦΩΝΗΤΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Τα. θαύματα της λίστας της ΝΕΡΙΤ

Η «λαθραία» προκήρυξη με τα ονόματα των υπό πρόσληψη δημοσιογράφων στη ΝΕΡΙΤ έφερε στην επιφάνεια, μεταξύ άλλων, και τη λυσσαλέα προσπάθεια που επιχειρείται, όπως και τη συγκάλυψη (που ας ελπίσουμε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί), κάποιοι να έχουν οπωσδήποτε δουλειά, σε όποια θέση τους βολεύει με βάση κάθε φορά την προκήρυξη, ανεξάρτητα από την προϋπηρεσία τους και τον τομέα ειδίκευσής τους . Φτάνει να είναι πάντα μέσα είτε ΕΡΤ λεγόταν, είτε ΔΤ, είτε ΝΕΡΙΤ!

Ορισμένα παραδείγματα χαρακτηριστικά, δεν πρόκειται φυσικά για όλες τις περιπτώσεις:

. Η Ιβάνα Τζόρτζεβιτς, που στον κατάλογο των επιτυχόντων της Δημόσιας Τηλεόρασης αναφέρεται ως επιτυχούσα μεταφράστρια- υποτιτλίστρια- εκφωνήτρια, προσλαμβάνεται τελικά ως παραγωγός του ραδιοφώνου στη ΔΤ και τώρα «φιγουράρει» πρώτη στον κατάλογο της ΝΕΡΙΤ με τους επιτυχόντες στην κατηγορία «σύνταξη- παραγωγή ειδήσεων- εκπομπών- Αθήνα 59 θέσεις». Στην ίδια (ως δημοσιογράφο άραγε;) είχε δοθεί επί ΕΡΤ άδεια για παράλληλη απασχόλησή της σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών!

. Στην ίδια ακριβώς «ευρύχωρη» κατηγορία των 59 θέσεων φιγουράρει η Τσβετάνκα Μιχαήλοβα- Καρασπήλιου (δίχως άδεια για φροντιστήριο ξένων γλωσσών αυτή!). Επέτυχε στη ΔΤ τον Σεπτέμβριο στην κατηγορία «μετάφραση- υποτιτλισμός- εκφώνηση» και τώρα «πλασάρεται» ως δημοσιογράφος στην κατηγορία των 59 θέσεων με 2250 μόρια.

. Η διοικητική υπάλληλος της ΕΡΤ Μαρία Χατζάρα προσελήφθη στη ΔΤ τον Σεπτέμβριο ως διευθύντρια παραγωγής, με μηδενική προϋπηρεσία στην ΕΡΤ στον τομέα αυτό (είχε εργαστεί ως γραμματέας στο αρχείο και τη Ραδιοτηλεόραση) και τώρα χρησιμοποιεί αυτήν την προϋπηρεσία για να γίνει δημοσιογράφος, κάνοντας αίτηση κι αυτή στην «ευρύχωρη κατηγορία» των 59 θέσεων. Τα τελευταία δέκα χρόνια τυγχάνει να είναι η βοηθός- γραμματέας της τραγουδίστριας Μαρίας Φαραντούρη.

. Ο Παναγιώτης Κεφάλας, ο οποίος αναβαθμίστηκε σε στέλεχος της «αμαρτωλής» ΕΡΤ, λίγο πριν κλείσει (τοποθετήθηκε διευθυντής του γραφείου του γενικού διευθυντού Τηλεόρασης τον Ιανουάριο του 2013, όταν διευθυντής του γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ ήταν ο Μάνος Καμπανέλλης- φίλος του Σίμου Κεδίκογλου, γυμναστής στο επάγγελμα), προσελήφθη τον Σεπτέμβριο στη ΔΤ ως πληροφορικάριος. Ήταν από την πρώτη στιγμή στο στήσιμο της ΔΤ (παρότι «στέλεχος» της «διεφθαρμένης» ΕΡΤ), συνεργαζόταν στενά με τον Κ. Παπαγιαννόπουλο του Ανθρώπινου Δυναμικού και τον Χ. Κουπελίδη -που έφερε μαζί του για τη θέση του οικονομικού διευθυντή ο Γκίκας Μάναλης στην ΕΡΤ και συμμετείχε στις προσλήψεις. Σήμερα δηλώνει διευθυντής Προμηθειών στη ΔΤ, αλλά υπέβαλε αίτηση πρόσληψης ως σχεδιαστής- αναλυτής προγράμματος με 2400 μόρια!

. Στην ίδια κατηγορία, ως σχεδιαστής- αναλυτής προγράμματος, υπέβαλε τώρα αίτηση για τη ΝΕΡΙΤ και ο γιός του δημοσιογράφου Αριστείδη Μανωλάκου, Κυριάκος, δίχως προϋπηρεσία στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Στη ΔΤ, πάντως, τον Σεπτέμβριο προσελήφθη ως διευθυντής παραγωγής, επίσης δίχως προϋπηρεσία στο αντικείμενο της θέσης.

. Καλύτερη όλων, μακράν, η Θεοδώρα (Δώρα) Αναγνωστοπούλου, η οποία υπέβαλε στη ΝΕΡΙΤ δύο αιτήσεις κι όποια της κάτσει. Τη μία ως αναλύτρια-σχεδιάστρια προγράμματος και την άλλη ως δημοσιογράφος στη μεγάλη κατηγορία των 59 θέσεων, με τα ίδια μόρια και χρησιμοποιώντας τα ίδια χρόνια προϋπηρεσίας και στη μία και στην άλλη θέση. Άλλωστε μετέχει ήδη στην Επιτροπή Προγράμματος της ΝΕΡΙΤ. Αλλά έχει και μία τρίτη ιδιότητα, αυτή της συμβούλου επικοινωνίας, γι' αυτό και ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ Γ. Προκοπάκης φρόντισε ήδη και υπέγραψε μαζί της μία απευθείας σύμβαση με ανάθεση για τρίμηνο έργο, το οποίο κοστολογήθηκε στα 6.900 ευρώ. Τυγχάνει επιστήθια φίλη του Γιώργου Μπράμου της ΔΗΜΑΡ.

. Η Εύα Μπούρα προσελήφθη στη ΔΤ τον Σεπτέμβριο ως διευθύντρια ενημερωτικών εκπομπών μαζί με τον Σωτήρη Μαριωρή (πόσες ενημερωτικές εκπομπές έβγαζε και βγάζει η ΔΤ, που χρειάζεται δύο διευθυντές είναι άλλο θέμα.) και τώρα υπέβαλε αίτηση κι αυτή στην κατηγορία των 59 ως παραγωγός εκπομπής. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη τοποθετήθηκε τον Ιανουάριο του 2013, λίγο πριν η κυβέρνηση κλείσει την «αμαρτωλή» ΕΡΤ, ως διευθύντρια της ΕΡΤ World, αντικαθιστώντας τον Νίκο Μεγγρέλη. Επίσης, για την εκπομπή «Εδώ Αθήνα» που παρουσίαζε στην ΕΡΤ World, επί εποχής Χρήστου Παναγόπουλου, δημοσιεύματα έφεραν το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης να κάνει λόγο για υπερκοστολογήσεις και για εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη.

. Η Νικολέτα Παπαδογιάννη (ΣΟΧ, συμβασιούχος ορισμένου έργου), ρεπόρτερ στο ελεύθερο ρεπορτάζ, στον πίνακα κατάταξης της ΔΤ έχει 1032 μόρια, είχε κάνει αίτηση στη ΔΤ στην κατηγορία του Διεθνούς Ρεπορτάζ, όπου εμφανίζεται με 1232 μόρια και τώρα -ως «πασπαρτού»- υποβάλλει αίτηση στην κατηγορία των 59 ως παραγωγός εκπομπών και συντάκτρια- δημοσιογράφος.

. Η Ελένη Γαβριλάκη έχει επίσης προσληφθεί στη ΔΤ, στον τομέα του Διεθνούς Ρεπορτάζ, αλλά τώρα υπέβαλε και αυτή αίτηση στην ευρύχωρη κατηγορία των 59 θέσεων.

. Η Ευφροσύνη Κούσουλα, προσληφθείσα τον Σεπτέμβριο στις Διεθνείς Σχέσεις της ΔΤ -ως διοικητική υπάλληλος δηλαδή-, κάνει τώρα ένα. τεράστιο άλμα με την αίτησή της και γίνεται δημοσιογράφος , υποβάλλοντας αίτηση στις Διεθνείς Ειδήσεις με 2500 μόρια και δίχως καθόλου προϋπηρεσία.

. Αντίθετα ο Πολυδεύκης Παπαδόπουλος (εργάζεται και στο ΑΠΕ;) προσελήφθη τον Σεπτέμβριο καταλαμβάνοντας μία θέση στο Διεθνές Ρεπορτάζ, αλλά τώρα -παρότι υπάρχει κατηγορία του Διεθνούς Ειδησεογραφικού Τμήματος στη ΝΕΡΙΤ- υποβάλλει αίτηση κι αυτός στην κατηγορία των 59 θέσεων σύνταξη- παραγωγή ειδήσεων -εκπομπών.

. Ο Βασίλης Αλεξόπουλος υπέβαλε αίτηση στο Ελεύθερο Ρεπορτάζ και προσελήφθη στη ΔΤ -παρότι ήταν ο διευθυντής του Αρχείου της ΕΡΤ- και ενώ υπήρχε θέση Αρχείου στη ΔΤ. Τώρα, επανέρχεται με αίτησή του στο Αρχείο!

. Η Αθανασία Μπλουγουρά, διοικητική υπάλληλος στο γραφείο όπου πήγαιναν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ τις αποδείξεις από τα ταξίδια, προσελήφθη τον Σεπτέμβριο στη ΔΤ ως διοικητική- οικονομική υπάλληλος, αλλά τώρα υπέβαλε αίτηση ως διευθύντρια παραγωγής με μηδενική προϋπηρεσία!

Ορισμένα άλλα αξιοπερίεργα μιας λίστας που ήρθε στο φως της δημοσιότητας για 10 λεπτά, αλλά τώρα είναι αποθηκευμένη στους υπολογιστές πολλών, όταν τα πράγματα φτάσουν στα δικαστήρια είναι πως δημοσιογράφοι -ας παραμερίσουμε τους ασχέτους!- χωρίς τηλεοπτική ή ραδιοφωνική -ανάλογα με τη θέση- προϋπηρεσία από έντυπα, από εφημερίδες, περιοδικά, από γραφεία Τύπου υπουργών, με αργομισθίες, έχοντας σχέση με την ΕΡΤ μόνον σε ό,τι αφορά το μηχάνημα ανάληψης μετρητών κάθε 1η και 16η του μηνός -όταν δηλαδή γινόταν η μισθοδοσία- φιγουράρουν στη λίστα.

Και μερικές ερωτήσεις για διασταύρωση:

. Είναι ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου των δημοσιογράφων ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Κώστας Τσουπαρόπουλος, οικονομικός συντάκτης της Ελευθεροτυπίας παλιά, που εμφανίζεται ως επιτυχών στη ΝΕΡΙΤ στην μεγάλη κατηγορία των 59; Δεν έχει συνταξιοδοτηθεί;

. Ο Φώτης Απέργης («Ελευθεροτυπία») και η Ξένια Κουναλάκη, κόρη του Πέτρου Κουναλάκη της Αριστεράς και της Προόδου («Καθημερινή»), ποια εργασιακή ενεργό δράση είχαν ακριβώς στην ΕΡΤ; Τι έκαναν;

. Ο Απόστολος Διαμαντής («Ελευθεροτυπία») γιατί με τα ίδια μόρια κάνει δύο αιτήσεις; Μία ως μουσικός παραγωγός και μία ως ρεπόρτερ στο ελεύθερο- πολιτικό ρεπορτάζ; Με ποια προϋπηρεσία;

. Είναι η ρεπόρτερ στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ («Πρώτο Θέμα») Ρομίνα Ξύδα (ή Ξυδά), που πλασάρει τον εαυτό της ως δημοσιογράφο στην κατηγορία της σύνταξης- παραγωγής- ειδήσεων- εκπομπών;

Αν, ναι, ίσως η πολλή συνάφεια με τους τηλεοπτικούς σταρ, που σχολιάζει, να της έχει μεταδώσει και την πείρα τους!
Keywords
Αναζητήσεις
δωρα αναγνωστοπουλου, πολυδευκης παπαδοπουλος βιογραφικο
Τυχαία Θέματα