Κυριακος μητσοτακης : ανικανη η κυβερνηση να διαχειριστει τις τυχες του τοπου...

13:01 8/11/2015 - Πηγή: Fimotro
Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στο Ηράκλειο, ενώ ...
αναφέρθηκε και στις μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές της Κρήτης.

«Έχουμε μια Κυβέρνηση η οποία είναι παντελώς ανίκανη να διαχειριστεί τις τύχες του τόπου. Ήδη οδεύουμε σε αναβολή του Eurogroup διότι η Κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη να διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους πιστωτές.
Αυτό σημαίνει κι άλλη καθυστέρηση στην πληρωμή της δόσης, στην πληρωμή των αγροτών, καθυστερήσεις στις οφειλές του κράτους προς την πραγματική οικονομία, καθυστέρηση στις επενδύσεις, ύφεση και ανεργία. Αυτή είναι η πορεία την οποία έχει χαράξει αυτή η Κυβέρνηση», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Άσκησε κριτική στην πολιτική της υπερφορολόγησης που ακολουθεί η Κυβέρνηση εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό του πως το πρόγραμμα έτσι όπως υλοποιείται δεν βγαίνει. «Όταν αυξάνεις συνέχεια τους φόρους σε μια οικονομία που βρίσκεται σε ύφεση, το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα εισπράξεις λιγότερα χρήματα και θα βουλιάξεις την οικονομία σε ακόμα πιο βαθιά ύφεση», τόνισε, ενώ κάνοντας την αυτοκριτική του κόμματός του παραδέχθηκε ότι και η Νέα Δημοκρατία έκανε το ίδιο λάθος με τον ΕΝΦΙΑ με αποτέλεσμα να το πληρώσει πολύ ακριβά. «Αυτό το λάθος δυστυχώς εντείνεται από αυτήν την Κυβέρνηση. Αντί να ασχοληθεί με τον περιορισμό της κρατικής σπατάλη με πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν μια αναπτυξιακή ανάσα στην οικονομία το μόνο που κάνει είναι να βάζει φόρους με ταξική εμμονή», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την Κυβέρνηση για ταξική εμμονή καθώς ο φόρος αποτελεί άλλο ένα πλήγμα για τη μεσαία τάξη. «Μας είπαν αυτοί που έχουν ας πληρώσουν. Μα στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν καταφεύγουν μόνο οι έχοντες και κατέχοντες. Στα φροντιστήρια δεν καταφεύγουν μόνο οι έχοντες και κατέχοντες. Η μεσαία τάξη είναι αυτή που από το υστέρημά της, επιλέγοντας κάτι καλύτερο για τα παιδιά της, επιλέγει να στηρίξει τη γνώση των παιδιών της στέλνοντας τα σε ένα φροντιστήριο ή ένα ιδιωτικό σχολείο», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

Με αφορμή τη δήλωση του κ. Φίλη για τον Ποντιακό Ελληνισμό χαρακτήρισε την Κυβέρνηση ανιστόρητη και επικίνδυνη που θέτει σε κίνδυνο κεντρικές στρατηγικές επιλογές της χώρας και στα εθνικά θέματα. Παράλληλα έστρεψε τα πυρρά του και προς τον υπουργό Παιδείας και αναρωτήθηκε πως ένας υπουργός που ο ίδιος είναι αιώνιος φοιτητής θα αγωνιστεί για την αριστεία και την αξιοκρατία στο Πανεπιστήμιο όταν ο ίδιος δεν την έχει υπηρετήσει.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στη δυνατότητα για την αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης κατηγορώντας παράλληλα την Κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να δρομολογήσει ανάπτυξη και δεν μπορεί να φέρει επενδύσεις. «Η Κρήτη έχει τη δυνατότητα σήμερα να γίνει ατμομηχανή ανάπτυξης για όλη τη χώρα εκμεταλλευόμενη τα τεράστια αναπτυξιακά πλεονεκτήματα που έχει. Τα μεγάλα πλεονεκτήματα της χώρας εμφανίζονται στην Κρήτη μεγενθυμένα. Τουρισμός, πρωτογενής τομέας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, γεωστρατηγικός ρόλος της Κρήτης, όλα αυτά υπάρχουν αλλά δεν τα εκμεταλλευόμαστε στο βαθμό που θα έπρεπε γιατί δεν έχουμε βρει τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στο τι κάνει το κράτος και το τι κάνει ο ιδιώτης και γιατί η Κρήτη στα ζητήματα των υποδομών της πάσχει», τόνισε.

Εκφράζοντας της ανησυχία του για την πορεία των αναπτυξιακών έργων και την επάρκεια των υποδομών τόνισε ότι όταν θα ολοκληρωθούν οι μεγάλοι δρόμοι στην υπόλοιπη χώρα, η Κρήτη θα είναι μια μαύρη τρύπα ως προς τις υποδομές και πρόσθεσε ότι ο ΒΟΑΚ αν δεν μπορέσει να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά δεν θα μπορέσει η Κρήτη ποτέ να ξεδιπλώσει πλήρως την αναπτυξιακή της δυναμική. «Το ίδιο ισχύει και για το αεροδρόμιο», πρόσθεσε, «δεν είναι δυνατόν σήμερα να θέλει να έρθει παραπάνω κόσμος στην Κρήτη και να μην έρχεται επειδή δεν υπάρχει επαρκής χωρητικότητα στο αεροδρόμιο. Αυτά πρέπει να μας απασχολήσουν, εμάς ως Νέα Δημοκρατία και εσάς ως τοπική κοινωνία».

Μιλώντας για τις αξίες που χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία για να μπορεί να αποτελεί την ουσιαστική εναλλακτική δύναμη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι χρειαζόμαστε μια ανταγωνιστική οικονομία και ένα λειτουργικό κράτος με αξιοκρατία και δικαιοσύνη πάνω από όλα και με ίσες ευκαιρίες κυρίως για τους νέους ανθρώπους, να μπορούν να διακριθούν με βάση την εργατικότητά τους και την αξία τους. «Αυτό μπορώ εγώ να το εγγυηθώ. Και να εγγυηθώ ακόμα ότι τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη θα αποτελούν μακρινή ανάμνηση και θα μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να διακριθεί πολιτικά και να πείσει τους Κρητικούς ότι αποτελεί την ουσιαστική εναλλακτική δύναμη σε αυτό το οποίο βιώνουμε σήμερα».

Τέλος, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι είναι ο πιο κατάλληλος για να μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία από ένα συρρικνωμένο κόμμα σε μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. «Σήμερα στέκομαι μπροστά σας έτοιμος και ώριμος, έχοντας προβληματιστεί πολύ για την απόφαση αυτή αλλά σίγουρος για τις δυνάμεις μου για να σας ζητήσω να με στηρίξετε για επόμενο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή η παράταξη που έχει περάσει από μεγάλες νίκες και επώδυνες ήττες, που έχει προσφέρει πολλά στον τόπο αλλά κάποια στιγμή στο παρελθόν μολύνθηκε από τον ιό του λαϊκισμού, αυτή μεγάλη κεντροδεξιά φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δύναμη θα αναγεννηθεί, θα ξαναμεγαλώσει, θα ξαναγίνει Κυβέρνηση όχι αυτήν τη φορά απλά για να μοιράσουμε δέκα καρέκλες αλλά γιατί θα έχουμε μια τελευταία ευκαιρία να κάνουμε στη χώρα όλες αυτές τις ουσιαστικές αλλαγές για τις οποίες πολύ μιλάμε αλλά κάπου στην υλοποίηση σκοντάφτουμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και έκλεισε την ομιλία του ζητώντας από τους συμπατριώτες του Κρητικούς να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες.

Θερμή υποδοχή στο Ρέθυμνο

Θερμή υποδοχή με μαντινάδες επιφύλαξαν οι πολίτες του Ρεθύμνου στον υποψήφιο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Εισπράττω μια πάρα πολύ θερμή υποδοχή από τον κόσμο. Επέστρεψα στις ρίζες μου, στο νησί μου, στον τόπο μου και χάρηκα πάρα πολύ που βρήκα παλιούς και νέους φίλους, οι οποίοι εκφράζουν έναν πολύ υγιή προβληματισμό για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης από το Ρέθυμνο.

«Πιστεύω ότι έχω διαμορφώσει πια τις συνθήκες ώστε αυτή η υποψηφιότητα να περπατήσει πολύ καλά όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το μήνυμά μου είναι πολύ ξεκάθαρο. Θέλω να μετατρέψω τη Νέα Δημοκρατία από ένα συρρικνωμένο κόμμα μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος να ανανεώσω τη Νέα Δημοκρατία, να φέρω πίσω κόσμο που έχει φύγει και να μπορέσουμε να μιλήσουμε και πάλι στις παραγωγικές τάξεις», πρόσθεσε.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα ενότητας εξηγώντας ότι είναι φυσικό σε μια εκλογή να υπάρχουν υγιείς αντιπαραθέσεις ενώ επανέλαβε την ανάγκη για δημόσιο διάλογο.

Οι πολίτες του Ρεθύμνου υποδέχθηκαν τον κ. Μητσοτάκη με μαντινάδες και χειροκροτήματα:

Όπως φοβάται η ελιά το τσίμπημα του δάκου
ετσα ο ΣΥΡΙΖΑ τη γλώσσα του Κυριάκου.

Κυριάκο στην πατρίδα μας έχεις πολλά να δώσεις
σαν άλλους που μας τάξανε και εσύ μην μας προδώσεις.

Κυριάκο έχεις όραμα φαίνεται στη θωριά σου
για κείνο σε στηρίζουμε και είμαστε κοντά σου.

Πώς έχεις ανοιχτό μυαλό ποιος θα το αμφισβητήσει
τον Μητσοτάκη για αρχηγό καθένας ας ψηφίσει.

Μ' αρέσει να ξανοίγω μπρος το χθες αφήνω πίσω
για πρόοδο και προκοπή Κυριάκο θα ψηφίσω.

Τη μεγαλύτερη χαρά θα δώσεις στον πατέρα
Πρόεδρο και Πρωθυπουργό ανε σε δει μια μέρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα