Κυριακο διωξε τις μυγες μαζι με το... σκατο της αγελαδασ!

11:32 25/4/2016 - Πηγή: Fimotro
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Στη διαπίστωση που οδηγήθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων φανταζόμαστε ότι θα οδηγήθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Βλέποντας ποιοι...
συμμετείχαν στο συνέδριο, παρατηρώντας τις ίντριγκες και τις νοοτροπίες και διαπιστώνοντας ότι το κόμμα αυτό, σε επίπεδο στελεχών βρίσκεται στο κατώτατο επίπεδο προσδοκιών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πολλές
επιλογές.
Ή θα πρέπει εάν και εφόσον κληθεί να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο, να συνεργαστεί και να αξιοποιήσει σε κυβερνητικά πόστα όλα αυτά τα κομματικά στελέχη ή θα πρέπει να λειτουργήσει σε διαφορετική λογική, να βρει στελέχη από την κοινωνία και την αγορά και να τα αξιοποιήσει κυβερνητικά ασχέτως σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκουν ή άνηκαν κατά το παρελθόν.
Η εικόνα του συνεδρίου της ΝΔ δεν ήταν απλά απογοητευτική. Ήταν κυριολεκτικά καταθλιπτική. Για τους πιο ψύχραιμους μάλιστα παρατηρητές το μόνιμο ερώτημα στα χείλη τους ήταν "πως θα κυβερνηθεί ο τόπος με όλους αυτούς τους γραφικούς;".
Εάν ο Κ. Μητσοτάκης δεν αλλάξει την εικόνα του κόμματός του και εάν δεν διαχωρίσει την μελλοντική διακυβέρνηση του τόπου από τον σκληρό κομματικό πυρήνα των στελεχών της ΝΔ δεν έχει καμία τύχη για να πετύχει κάτι σημαντικό.
Αντιθέτως, στην περίπτωση που κερδίσει τις επόμενες εκλογές θα φθαρεί τόσο γρήγορα, τα σκάνδαλα από κυβερνητικούς θα είναι τόσα πολλά και οι τάσεις ρεμβανσισμού στελεχών θα είναι τόσο ισχυρές απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν πρόκειται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κυβερνήσει ούτε για έξι μήνες!
Με αυτό το γηρασμένο κόμμα και τις ξεπερασμένες δομές του δεν έχει καμία τύχη ο νέος αρχηγός της ΝΔ. Μπορεί οι δίπλα του να τον κολακεύουν και να τον χειροκροτούν, αυτό συμβαίνει όμως γιατί το μόνο που του ενδιαφέρει είναι να ράψουν κοστούμια εξουσίας.
Το πρόβλημα που έχει η ΝΔ σε οργάνωση και στελεχιακό δυναμικό είναι πολύ σοβαρό. Τα αξιόλογα βιογραφικά κυρίως νέων ανθρώπων δεν ασχολούνται με το κόμμα και την πολιτική, οι ικανοί νέοι που δραστηριοποιούνται στην αγορά έχουν απομακρυνθεί και όσοι ασχολούνται με τον στενό κομματικό μηχανισμό δεν έχουν κάνει τίποτε σοβαρό στη ζωή τους. Βεβαίως και υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά είναι πολύ λίγες και δεν φτάνουν για να αλλάξουν την συνολική εικόνα του κόμματος.
Το θέμα λοιπόν είναι τι θα γίνει με τον τόπο. Θα μπορέσει μια κυβέρνηση της ΝΔ να τον πάει μπροστά; Με αυτά τα κομματικά στελέχη που θα μετατραπούν σε κυβερνητικούς παράγοντες αποκλείεται και μαθηματικά! Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο με κομματικά στελέχη σε θέσεις κυβερνητικές, ο τόπος να δει προκοπή.
Μια λύση υπάρχει. Να κυβερνήσει η ΝΔ με στελέχη εκτός κόμματος, με νέα πρόσωπα από την κοινωνία και με ανθρώπους της αγοράς. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει ο Μητσοτάκης να διώξει τις μύγες από το... σκατό της Αγελάδας! Γιατί εάν εάν διώξει μόνο τις μύγες και αφήσει το... σκατό, δεν έχει καμία τύχη να κάνει κάτι σοβαρό. Εάν τον εγκλωβίσουν οι κομματικοί σε έξι μήνες και αυτός θα αποτελεί παρελθόν...
Fimotro
Keywords
Τυχαία Θέματα