Κυπρος: παραιτηθηκε ο προισταμενος της κυπ...

19:17 11/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Την παραίτηση του στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέβαλε σήμερα...
ο Προϊστάμενος της Κυπριακής Υπηρεσία Πληροφοριών (KYΠ)Ανδρέας Πενταράς.

Μετά τις πληροφορίες και τις σκιές που αφέθηκαν σχετικά με τη χρήση συγκεκριμένου λογισμικού από την KYΠ και για προστασία του μέχρι τούδε αξιοσημείωτου έργου που έχει επιδείξει η Υπηρεσία, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ανδρέας Πενταράς υπέβαλε σήμερα την παραίτηση του στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος την έκανε αποδεκτή, αναφέρει γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
ενημέρωσε τηλεφωνικώς τους αρχηγούς των κομμάτων, με τους οποίους προτίθεται να συζητήσει το θέμα σε προσεχή συνεδρία του Συμβουλίου των Αρχηγών των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, αναφέρει ο κ. Χριστοδουλίδης.

Λογισμικό που είχε αποκτήσει η ΚΥΠ για παρακολουθήσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών φαίνεται πως δεν είχε ασφαλιστεί επαρκώς με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαρροές για δραστηριότητες της υπηρεσίας. Μάλιστα προσφάτως διέρρευσαν ακόμα και τα τιμολόγια αγορά συστήματος παρακολούθησης τηλεφώνων από ξένη εταιρεία.

Ο Ανδρέας Πενταράς είχε διοριστεί προϊστάμενος της ΚΥΠ από τον Ν. Αναστασιάδη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2013. Ο κ. Πενταράς είναι αντιστράτηγος ε.α και υπηρέτησε για πολλά χρόνια στον ελληνικό και τον κυπριακό στρατό.
Keywords
Τυχαία Θέματα