Κυπρος: λειψανα αγνοουμενων και πεσοντων θα παραδοθουν στις οικογενειες τους...

Πρακτικές διευθετήσεις για παράδοση των λειψάνων αγνοουμένων...
και πεσόντων στρατιωτών από την Ελλάδα, που έχουν εκταφεί και ταυτοποιηθεί στις ελεύθερες και στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2016 στην παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού και μελών των οικογενειών τους, συζητήθηκαν σήμερα στη συνάντηση του Κύπριου Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτη Φωτίου με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας
Δημήτρη Βίτσα.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Βίτσας ενημερώθηκε λεπτομερώς και για τα αποτελέσματα της εκταφής που πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για εντοπισμό των λειψάνων των Ελλαδιτών καταδρομέων του αεροσκάφους Νοράτλας που καταρρίφθηκε από φίλια πυρά στις 21 Ιουλίου 1974.

Με βάση τις προκαταρκτικές επιστημονικές εξετάσεις έχουν εντοπιστεί λείψανα ή μέρος λειψάνων που ανήκουν σε δεκαπέντε καταδρομείς τα λείψανα των οποίων αναζητούνταν στο συγκεκριμένο χώρο που πραγματοποιήθηκε η ανασκαφή. Με την ολοκλήρωση των επιστημονικών εξετάσεων τα λείψανα θα παραδοθούν στις οικογένειες τους για αξιοπρεπή ταφή.

Συμφωνήθηκε επίσης η συγκρότηση κλιμακίου το οποίο σε συνεργασία με τις ελληνικές στρατιωτικές αρχές θα έλθει σε επαφή με τις οικογένειες που έχουν παραλάβει λανθασμένα λείψανα στο παρελθόν σε μια προσπάθεια να τους πείσει να τα επιστρέψουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα