Κρισιμο ραντεβου βρουτση-τροϊκας

09:04 5/11/2013 - Πηγή: Fimotro
Στη γραμμή του πυρός εισέρχεται στις 4 το απόγευμα η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας για να αντιμετωπίσει τις αξιώσεις της Τρόικας για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού. Το αμυντικό οπλοστάσιο της ελληνικής πλευράς...
περιλαμβάνει την εφαρμογή των μέτρων Βρούτση για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής προκειμένου να γλιτώσουν οι κύριες συντάξεις και οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Ο Υπουργός Εργασίας υποστηρίζει ότι με το μηδενισμό της παραβατικότητας και την αναζήτηση των οφειλών με υπέρμετρο ζήλο, θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό, το ύψος του οποίου δεν έχει ακόμα συμφωνηθεί. Στην καλύτερη
περίπτωση η απόκλιση της επιβάρυνσης που αναλογεί στα ασφαλιστικά ταμεία θα είναι 500 εκατ., όπως υποστηρίζει το οικονομικό επιτελείο έως 1 δισ. ευρώ.

Ο κ. Βρούτσης προσπαθώντας να πείσει τους δανειστές ότι η εισπρακτική δυνατότητα του συστήματος θα βελτιωθεί με την εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θέτει σε εφαρμογή νέο ηλεκτρονικό δίχτυ για τον εντοπισμό των αποκλίσεων των εισφορών που έχουν δηλωθεί στις μηνιαίες Αναλυτικές Περιοδικές (ΑΠΔ) σε σχέση με τις καταβληθείσες. Το ΙΚΑ εκτιμά ότι θα μπουν στο στόχαστρο περίπου 200.000 ασυνεπείς εργοδότες αρκετοί από τους οποίους ασφάλιζαν «επί πιστώσει» το προσωπικό τους ακόμα και σε βάθος δεκαετίας. Από την ασφυκτική πίεση που θα ασκηθεί στους οφειλέτες, οι οποίοι θα υποχρεωθούν να περάσουν από το ταμείο, το Υπουργείο υπολογίζει να εξοικονομήσει 350 εκατ. ευρώ το 2014.
Keywords
Τυχαία Θέματα