Κουτσουκος : με υφεση και φορους δεν ερχεται η αναπτυξη...

20:01 27/5/2016 - Πηγή: Fimotro
Καταδικασμένος να αποτύχει είναι ο αναπτυξιακός νόμος σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Κουτσούκο...
εξηγώντας ότι η ύφεση που επανέφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταδικάζει κάθε απόπειρα καλλιέργειας επενδυτικού κλίματος.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την επίκαιρη επερώτηση που έχει καταθέσει το κόμμα του προς τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη είπε ότι ο συνδυασμός ύφεση και αύξηση φορολογίας αποτρέπουν
κάθε επενδυτικό ενδιαφέρον.

«Κανένας αναπτυξιακός νόμος ακόμα κι ο καλύτερος και κανένα αναπτυξιακό σχέδιο δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό και αποδοτικό σε αυτό το υφεσιακό περιβάλλον που τροφοδοτήθηκε από την κυβέρνηση μέσα από τις περιδινήσεις του πρώτου 6μήνου 2015 και τη βαριά φορολογία που επιβλήθηκε ως αποτέλεσμα του αχρείαστου 3ου μνημονίου Μνημονίου» είπε χαρακτηριστικά για να επισημάνει προς τους παριστάμενους υπουργούς: «Η ταφόπλακα της ανάπτυξης θα γράφει επάνω 20% μικρότερο ΑΕΠ και 6 δις ευρώ περισσότεροι φόροι. Αυτή η επιγραφή θα σας συνοδεύει».

«Αυξήθηκαν ΦΠΑ, άμεσοι και έμμεσοι φόροι. Βάζετε τέλη κατανάλωσης σε καύσιμα, τσιγάρα, καφέδες, ποτά… παντού» είπε ο ίδιος για να συμπληρώσει «κλείνουν πολύ περισσότερες επιχειρήσεις από αυτές που ανοίγουν. Πώς θα επενδύσει κάποιος όταν δεν ξέρει τι του ξημερώνει στη φορολογία; Όταν δεν ξέρει πότε θα πάρει πίσω τα λεφτά που επένδυσε; Πολύ απλά δεν πρόκειται να έρθει στην χώρα μας να επενδύσει».

Σημείωσε τέλος ότι η χώρα χρειάζεται «μια άλλη πολιτική που θα υπερβαίνει αναπτυξιακούς νόμους. Μία πολιτική φιλοεπενδυτική με σταθερό φορολογικό σύστημα αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξετε ρότα, πρέπει να υπάρξει συνεννόηση πολιτική και κοινωνική. Εμείς γι αυτό δουλεύουμε αλλά με όσα κάνετε εσείς βάζετε την χώρα επί ξυρού ακμής».
Πηγή: protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα