Κωστοπουλος : η alpha bank θα βγει ενισχυμενη και ιδιωτικη

22:36 16/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Την εκτίμηση ότι η Alpha Bank μετά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου θα είναι δυναμωμένη και ότι θα παραμείνει ιδιωτική εξέφρασε από το βήμα της γενικής συνέλευσης της τράπεζας ο πρόεδρός της Γιάννης Κωστόπουλος. Το σώμα...
των μετόχων ενέκρινε το σχέδιο που παρουσίασε η διοίκηση της τράπεζας, το οποίο προβλέπει την κεφαλαιακή της ενίσχυση κατά 4,57 δισ.
ευρώ, με συμμετοχή των ιδιωτών μετόχων σε ποσοστό έως και 12%. Ο κ. Κωστόπουλος χαρακτήρισε «κλειδί» για την πορεία όλου του τραπεζικού κλάδου την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησής του. Σε σχέση με την αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank υπογράμμισε ότι όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις θα έχουν ληφθεί από τις αρχές μέσα στον Απρίλιο, ώστε το Μάιο να ξεκινήσει η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης. Όπως είπε, εάν ξεκινούσε σήμερα η έκδοση νέων μετοχών, η τιμή διάθεσή τους θα διαμορφωνόταν στα 0,48 ευρώ ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε 50% discount επί της μέσης αποτίμησης των τελευταίων 50 ημέρων. Η γενική συνέλευση εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank να προχωρήσει σε reverse spilt, σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο. Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του συλλόγου των εργαζομένων της τράπεζας που πήρε το λόγο τόνισε ότι το προσωπικό της θα στηρίξει ενεργά την προσπάθεια για την άντληση των απαραίτητων κεφαλαίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα