Κοντρα προβοπουλου - τροικας για τις τραπεζες...

20:54 4/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Πλήρης διάσταση απόψεων πιστοποιήθηκε μεταξύ της τρόικας και της διοίκησης ...της ΤτΕ στη συνάντηση, που έγινε νωρίτερα, για τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών. Η διοίκηση της ΤτΕ στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας επέμεινε, με οδηγό την έκθεση της Blackrock, στην άποψη ότι οι ανάγκες των ελληνικών τραπεζών
βρίσκονται πέριξ των 6 δισ. ευρώ.
Όμως η άποψη της τρόικας ήταν τελείως διαφορετική και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανέβασαν το σχετικό νούμερο στα 7-8 δισ. ευρώ.

Με δεδομένου ότι οι δύο πλευρές δεν συμφώνησαν, η διοίκηση της ΤτΕ αποφάσισε να δημοσιοποιήσει μέσω ίντερνετ την 70 σελίδων έκθεση της Blackrock την Πέμπτη το βράδυ ή το αργότερο την Παρασκευή το πρωί.
" Οι αγορές θα έχουν την ευκαρεία να αξιολογήσουν από μόνες τους το πόρισμα της BlackRock και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους", επισημαίνει χαρακτηριστικά κορυφαία πηγή της ΤτΕ που συνομίλησε με το Newmoney.gr.
Το ζήτημα το οποίο τίθεται από εδώ και στο εξης είναι ποιες ακριβώς θα είναι οι ανάγκες των ελληνικών τραπεζών και αν θα "ισχύσουν" οι εκτιμήσεις της ΤτΕ ή της τρόικα.

Με δεδομένο ότι η ΤτΕ εποπτεύει το τραπεζικό σύστημα της χώρας, από την Κεντρική Τράπεζα εκτιμάται ότι οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να ακολουθήσουν το μοντέλο της Blackrock και κατ' επέκταση της ΤτΕ και να ανακεφαλαιοποιηθούν με το ποσό των 6-6,2 δισ. ευρώ.

Επι πρόσθετα και ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι έχει δηλώσει ότι αποκλειστική υπεύθυνη για την εποπτεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι η ΤτΕ.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα