Κοντρα νδ-συριζα για τη φορολογικη πολιτικη...

22:45 19/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Ότι σχεδιάζει εξοντωτική φορολόγηση των Ελλήνων κατηγορεί...
τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας τονίζει ότι
το πρόγραμμά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιλαμβάνει φόρους σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές.

Στην ανακοίνωση της η ΝΔ
επισημαίνει ότι «η πολιτική απάτη έχει και τα όριά της» καλεί τον Αλέξη Τσίπρα «να μιλήσει επιτέλους συγκεκριμένα και να αποκαλύψει πόσο θα φορολογήσει τις επιχειρήσεις, πόσα θα παίρνει από τις τραπεζικές συναλλαγές μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων και πόσο θα φορολογήσει τις χρηματιστηριακές συναλλαγές».

Ταυτόχρονα υπενθυμίζει προτάσεις του κ. Τσίπρα για τον ασφαλιστικό στις 20/05/2013.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είχε εξαγγείλει:

- Φόρο επί του συνόλου των συναλλαγών μέσω των πιστωτικών Ιδρυμάτων

- Φόρο σε όλες τις Χρηματιστηριακές συναλλαγές

- Έκτακτη φορολόγηση των κερδών όλων των επιχειρήσεων

- Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών

Σύμφωνα με τη ΝΔ το πρόγραμμα αυτό του κ. Τσίπρα σημαίνει ότι:

- Μέσω του φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές, θα μπαίνει χέρι σε μισθούς, συντάξεις, πιστωτικές κάρτες, αλλά και σε κάθε πράξη που γίνεται μέσω γκισέ ή ΑΤΜ. Επίσης, αυτός ο φόρος θα ενισχύσει τις συναλλαγές εκτός τραπεζικού συστήματος, δηλαδή τη διακίνηση μαύρου χρήματος και την αύξηση της φοροδιαφυγής.

- Μέσω του φόρου σε όλες τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, θα χαθούν αμέσως κεφάλαια από την Ελλάδα, και ρευστότητα από τις επιχειρήσεις και την οικονομία

- Μέσω της έκτακτης φορολόγησης των κερδών όλων των επιχειρήσεων, είναι βέβαιο ότι θα φύγουν πολλές επενδύσεις από την Ελλάδα και θα αποθαρρυνθούν άλλοι από το να έρθουν.

Επίσης, είναι βέβαιο ότι αυτό το μέτρο θα προκαλέσει χιλιάδες απολύσεις.

«Ο κ. Τσίπρας, αντί να υπόσχεται "λίστα γάμου" στους Έλληνες, καλό είναι να μιλήσει επιτέλους συγκεκριμένα και να αποκαλύψει πόσο θα φορολογήσει τις επιχειρήσεις, πόσα θα παίρνει από τις τραπεζικές συναλλαγές μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων και πόσο θα φορολογήσει τις χρηματιστηριακές συναλλαγές», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ και επισυνάπτει τη σχετική αφίσα και την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ψέματα οι ισχυρισμοί της ΝΔ

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας τη Ν.Δ για ψέματα και πως στόχος της είναι «η πλήρης διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων».

«Δεν αρκούνται στη ζημιά που έχουν ήδη υποστεί μέσω του PSI και της εφιαλτικής ανεργίας που οδήγησε στην κατάρρευση των εσόδων τους. Τώρα προσπαθούν να διαστρεβλώσουν πλήρως μια πρόταση για τη διάσωσή των ασφαλιστικών ταμείων» αναφέρει η ανακοίνωση.
Σε αυτή γίνεται λόγος για «μονταζιέρα του κ. Σαμαρά» η οποία όπως τονίζεται «ξέχασε να αναφέρει ότι η υπό διαβούλευση πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εισφορά επί των πιστωτικών συναλλαγών θα επιβαρύνει αποκλειστικώς τα πιστωτικά ιδρύματα και θα περιορίζεται σ’ ένα μικρό ποσοστό επί της αξίας των συναλλαγών».

«Επομένως σε καμία περίπτωση δεν αφορά τους καταθέτες. Μόνο το ψέμα και η λάσπη τους έχει απομείνει για να υπερασπιστούν την καταστροφική τους πολιτική» καταλήγει.

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις Τσίπρα

Αμέσως μετά, το γραφείο Τύπου της ΝΔ απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας:

«Ευχαριστούμε πολύ το ΣΥΡΙΖΑ, που παρά τις αρχικές διαψεύσεις και τις ανοησίες περί "μονταζιέρας" αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει το σχέδιό του για εξοντωτική φορολόγηση των Ελλήνων. Επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις Τσίπρα στις 20/5/2013... Κάθε άλλο είναι περιττό. Να μας πουν εδώ και τώρα το ύψος των φόρων που θα βάλουν».
Keywords
Τυχαία Θέματα