ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

19:41 3/11/2011 - Πηγή: Fimotro
Η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρωζώνη και υπάρχουν τα εργαλεία για να το διασφαλίσουμε αυτό, τόνισε την σήμερα η Καρολίνα Κότοβα, εκπρόσωπος της Κομισιόν. Η ίδια πρόσθεσε πως αυτή είναι η μόνη επιλογή που υπάρχει στο τραπέζι. «Βλέπουμε την Ελλάδα...
μέσα στο ευρώ και τα αναγκαία εργαλεία είναι στη θέση τους για να επιτευχθεί συμφωνία», είπε η κ. Κότοβα.
«Έτσι λοιπόν, σε ό,τι μας αφορά, αυτή είναι η μόνη επιλογή που υπάρχει στο τραπέζι», προσέθεσε.

Η
ευρωπαϊκή συνθήκη, όπως έχει σήμερα, δεν προβλέπει να μπορεί μια χώρα να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ χωρίς να βγει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ακόμα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η Συνθήκη δεν προβλέπει έξοδο από τη ζώνη του ευρώ χωρίς έξοδο από την ΕΕ», υπογράμμισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας πάντως πως «αυτή είναι η σημερινή κατάσταση».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της «μέχρι κεραίας».

«Υπάρχει μία πολιτική απόφαση που έχει ληφθεί από τις χώρες της Ευρωζώνης για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα εκταμιευθεί η 6η δόση προς την Ελλάδα», σημείωσε.

«Δεν πρέπει να υπάρχει κάποια αβεβαιότητα, καθώς η δέσμευση» της Ελλάδας έγινε «μόλις πριν από λίγες ημέρες», συμπλήρωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα