Κωλυμα εκλογιμοτητας υποψηφιου δημαρχου τριφυλιας παναγιωτη κατσιβελα

11:22 16/5/2014 - Πηγή: Fimotro
ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Σύμφωνα με έγκυρους νομικούς κύκλους, με εμπειρία και ειδικότητα κατά τη διαδικασία στο εκλογοδικείο, στους οποίους τέθηκε το σχετικό ερώτημα σχετικά με το εάν συντρέχει κώλυμα εκλογιμότητας στο πρόσωπο του...
υποψηφίου δημάρχου του Δήμου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα και του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού του, Αλέξανδρου Τζωρτζίνη, η απάντησή τους ήταν ότι και οι δύο έχουν κώλυμα εκλογιμότητας που στηρίζεται στα παρακάτω:
Ο Παναγιώτης Κατσίβελας διορίστηκε με το με αριθμό φύλλου 492/24-10-2012 τεύχος υπαλλήλων ειδικών θέσεων
κλπ. του φύλλου εφημερίδας της Κυβέρνησης ως Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος του Υπουργείου Υγείας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με διετή θητεία σε αντίστοιχη οργανική θέση της κατηγορίας ΕΘ του Ν. 3528/2007 με βαθμό 1ο. Ο Νόμος αυτός αφορά την κύρωση του κώδικα κατάστασης δημοσίων πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων και υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. Συνεπώς ο ανωτέρω αναμφίβολα με βάση την άνω διάταξη σε συνδυασμό με το άνω Φ.Ε.Κ υπάγεται στην κατηγορία των υπαλλήλων ειδικής θέσης, άσχετα εάν ονομάζεται Διοικητής. Περαιτέρω με τη με αριθ. 14/17-4-2014 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές και ειδικότερα στις διευκρινίσεις για τα κωλύματα εκλογιμότητας αναφέρει ότι: Υπάλληλοι µε οποιαδήποτε σχέση εργασίας του ∆ηµοσίου, των περιφερειών, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, των δημοσίων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έµµεσα το ∆ηµόσιο, µε διοικητική πράξη ή ως µμέτοχος, στους δήμους στα διοικητικά όρια των οποίων άσκησαν καθήκοντα προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης, µμέσα στο δεκαοκτάμηνο πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών. Στη ρύθμιση του προηγούμενου εδαφίου δεν υπάγονται οι διευθυντές σχολικών µμονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι διευθυντές τμημάτων, μονάδων, κλινικών και εργαστηρίων ιατρικής υπηρεσίας του Ε.Σ.Υ.
Εν προκειμένω ο Παναγιώτης Κατσίβελας ασκεί καθήκοντα προϊσταμένου Οργανικής Μονάδας, όπως είναι η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης στην οποία υπάγονται και οι μονάδες υγείας του Δήμου Τριφυλίας, (Νοσοκομεία Κέντρα Υγείας κλπ.) Αυτό αποδεικνύεται από σωρεία αποφάσεών του με τις οποίες έχουν προσληφθεί ιατροί, νοσοκόμες κλπ. σε όλες τις μονάδες υγείας της Περιφέρειάς του οι οποίες έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Ακολούθως με το άρθρο 2 παρ. 2 του Ν. 4238/17-2-2014, τα Κέντρα Υγείας της χώρας μεταφέρονται και εντάσσονται στην οργανωτική δομή των οικείων Δ.Υ.Πε. και αποτελούν εφεξής αποκεντρωμένες οργανικές μονάδες τους. Δηλαδή τα Κέντρα Υγείας Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και Κυπαρισσίας ανήκουν στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια που διευθύνει ο άνω υποψήφιος δήμαρχος. Ως εκ τούτου, αφού δεν έχει παραιτηθεί προ δεκαοκταμήνου από την άνω θέση, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχει κώλυμα εκλογιμότητας.
Επί πλέον ο ανωτέρω με τη με αριθμό πρωτ. ΔΥ1δ/Γ.Π17487/24-4-2014 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υγείας, που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ο Παναγιώτης Κατσίβελας ορίστηκε αναπληρωματικό μέλος του υπηρεσιακού συμβουλίου, για θέματα υπηρεσιακής κατάστασης των ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.
Οσον αφορά τον Αλέξανδρο Τζωρτζίνη υποψηφίου δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού του Παναγιώτη Κατσίβελα, ο οποίος είναι συντονιστής του Κέντρου υγείας Γαργαλιάνων σύμφωνα με την άνω εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (περίπτωση ΙΧ παραγ. 6 τελευταίο εδάφιο), έχει κώλυμα εκλογιμότητας, αφού η εν λόγω εγκύκλιος ορίζει επί λέξει ρητά ότι στο κώλυμα αυτό εμπίπτει ο υπεύθυνος συντονιστής επιστημονικής λειτουργίας Κέντρου Υγείας.
Keywords
Τυχαία Θέματα