Κολομβια η ελλαδα στη διαφθορα...

19:48 5/12/2012 - Πηγή: Fimotro
Η οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια διαπιστώνει, στην έκθεση της που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ότι
''η διαφθορά εξακολουθεί να μαστίζει τις κοινωνίες σε όλο τον κόσμο'' και επισημαίνει το ''απαγορευτικό'' επίπεδο διαφθοράς στη ζώνη...
του ευρώ ''στις χώρες που πλήττονται περισσότερο'' από την οικονομική κρίση.
Η Διεθνής Διαφάνεια καταρτίζει πίνακα με 176 χώρες ανάλογα με το επίπεδο διαφθοράς τους, σε μία κλίμακα που αρχίζει από το 0 για την πολύ μεγάλη διαφθορά και φθάνει ως το 100 για την ελάχιστη διαφθορά.
Τη χρονιά αυτή η Ιταλία και η Ελλάδα
βρίσκονται στην 72η θέση και την 94η θέση, αντίστοιχα, με βαθμολογία 42 και 36 μονάδες, υποχωρώντας κατά τρεις και 14 θέσεις από την προηγούμενη κατάταξη, υπογραμμίζει η Οργάνωση με έδρα το Βερολίνο.
Η Ιταλία βρίσκεται πλέον στο ίδιο επίπεδο με την Τυνησία και η Ελλάδα στα ίδια επίπεδα διαφθοράς με την Κολομβία. Ανάμεσα στις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση χρέους βρίσκονται η Ιρλανδία (25η), η Ισπανία(30η) και η Πορτογαλία (33η), οι οποίες και συγκεντρώνουν βαθμολογία πάνω από 60 μονάδες.
Αντιμετωπίζοντας λιγότερα προβλήματα λόγω κρίσης, η Γερμανία και η Γαλλία βρίσκονται στην 13η και 22η θέση με περισσότερες από 70 μονάδες. Δανία, Φινλανδία και Νέα Ζηλανδία μοιράζονται την πρώτη θέση με 90 μονάδες. Ιαπωνία και Βρετανία βρίσκονται στη 17η θέση, ενώ οι ΗΠΑ στην 19η. Η Κίνα παραμένει χαμηλά, στην 80η θέση με με 39 μονάδες.
Η Ρωσία στην 133η θέση με μόλις 28 μονάδες θεωρείται από την Οργάνωση μία από τις χώρες με το χειρότερο επίπεδο διαφθοράς, αλλά φέτος έχει βελτιώσει την κατάταξη της, ανεβαίνοντας 10 θέσεις.
Ο πίνακας της Διεθνούς Διαφάνειας βασίζεται σε στοιχεία από 13 διεθνείς Οργανισμούς, ανάμεσα τους η Παγκόσμια Τράπεζα, ασιατικές και αφρικανικές τράπεζες και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Keywords
Τυχαία Θέματα