Κοιταξε ρε ποιοι μας κυβερνουν

ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ, ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ 10ΕΤΙΑΣ ΄80-΄90!!!
Γράφει ο Κ.Π.
«Αλλαγή δεν γίνεται χωρίς τον Αρκουδέα,
αυτός δεν είναι μπάτσος είναι μια ιδέα»
Αυτό το σύνθημα ακουγόταν συχνά από τους αναρχικούς και καταληψίες μετά τη δεκαετία του ΄80, όταν ο Νίκων Αρκουδέας...
ήταν διοικητής των ΜΑΤ, αργότερα Αττικάρχης και αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας 86-88.

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον σήμερα, εάν ζούσε ο Νίκωνας να σκιαγραφούσε τη μισή τουλάχιστον κυβέρνηση που την εποχή εκείνη, συνδιαλεγόταν ο ίδιος με όλους
αυτούς τους διαδηλωτές και καταληψίες που σήμερα είναι υπουργοί και κρατάνε την τύχη της χώρας στα χέρια τους.

Αφορμή να ασχοληθώ με το θέμα, μου έδωσε ένα δημοσίευμα της «εφημερίδας των συντακτών» με τίτλο: Το φάντασμα της ιστορίας, πού ΄σαι νιότη...Σημερινοί πολιτικοί στα φοιτητικά αμφιθέατρα(1982-1992).

Μάλιστα είχε και εκτενές φωτογραφικό ρεπορτάζ από σημερινούς υπουργούς, που τότε διαδήλωναν με ντουντούκες, καταλήψεις και έκτροπα σε διάφορες συγκεντρώσεις, να συνομιλούν με τον Νίκωνα Αρκουδέα, που είχε ένα δικό του τρόπο συνδιαλλαγής και ήταν αγαπητός στους διαδηλωτές και καταληψίες. Καταλήψεις σχολών και κλείσιμο δρόμων για μια καλύτερη Ελλάδα όπως την ονειρευόταν η «αριστερά» και η ευρύτερη επαναστατική αριστερά ήταν το ψωμί τους.

Ο κορμός λοιπόν της σημερινής κυβέρνησης, προέρχεται από το καθαρόαιμο ΚΚΕ την Νεολαία της ΚΝΕ, ΚΚεσωτ. (μετέπειτα ΑΚΟΑ) ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος μετά τη διάσπαση στις αλλεπάλληλες εκλογές του 1989. Η συνεργασία με τη ΝΔ του ΚΚΕ ως ενιαίο τότε «Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής αριστεράς και της προόδου», έφερε τα πάνω κάτω.

Οι τότε λοιπόν καταληψίες και διαδηλωτές είναι σημερινοί υπουργοί. Αναμεσά τους: Γιώργος Κατρούγκαλος, Νίκος Φίλης, Γιώργος Χουλιαράκης, Νίκος Κοτζιάς, Πάνος Σκουρλέτης, ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης, πολλοί άλλοι και στελέχη του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ που ο κατάλογος είναι ατελείωτος. Κάποιοι μάλιστα έχουν και γερό κομπόδεμα στην τσέπη τους με εκατομμύρια και ας εμφανίζονται ως αριστεροί!!! Τσίπρας και Παππάς συνεταιράκια από τα φοιτητικά χρόνια δεν ξέχασαν τις αριστερές καταβολές για να ενωθούν. Άλλωστε ο Αλέξης από την ΚΝΕ ξεκίνησε. Ως μαθητής ήταν μαιτρ των σχολικών καταλήψεων τη 10ετία του ΄90 (αυτό ας το έχουν υπόψη τους όσοι θέλουν να γίνουν πρωθυπουργοί).

Εδώ λοιπόν η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η γενιά του πολυτεχνείου επένδυσε στην αντίσταση και τη χούντα, για να κυβερνήσει. Οι φιλόδοξοι κυβερνήτες με επικεφαλής τον Α. Παπανδρέου, μοίρασαν χρήμα με τα λόγια και επένδυσαν μέσα από το ψέμα, στο συναίσθημα του Έλληνα και με συνθήματα όπως: «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» «έξω οι βάσεις του θανάτου» και πολλά άλλα παίρνοντας την εξουσία για αρκετά χρόνια. Το χρήμα άρχισε να ρέει από την τότε ΕΟΚ την οποία κατηγορούσαν.

Δόθηκαν συντάξεις σε χιλιάδες της εθνικής αντίστασης και παλιννοστούντες από το ανατολικό μπλόκ χωρίς καμιά μελέτη και διακρατικές συμφωνίες, καταστρέφοντας το ασφαλιστικό. Το ΠΑΣΟΚ εγκατέστησε ένα δικό του καθεστώς διακυβέρνησης. Ισοπέδωσε τα πάντα στη δημόσια διοίκηση και κυβέρνησε αλαζονικά. Όταν είδε ότι χάνει την εξουσία η σοσιαλιστική κυβέρνηση, άλλαξε το νόμο για να χρειαστούν 3 εκλογικές αναμετρήσεις για να κερδίσει η ΝΔ με 150+1 βουλευτές. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά και πολλά από αυτά τα πληρώνουμε και σήμερα.

Το δις εξ αμαρτείν ουκ ανδρός σοφού! Του ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ, ο Έλληνας το πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων πιστεύοντας τα λόγια των νεόκοπων ευκαιριακών πολιτικών αφισοκολλητών, καταληψιών και διαδηλωτών και τους έδωσε την εξουσία, για να εκδικηθεί την προηγούμενη κυβέρνηση, επενδύοντας στο ψέμα τους. Το να διαμαρτύρεσαι σήμερα Έλληνα, για κάτι που σου υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και του έδωσες την ψήφο σου, γνώριζες εκ των προτέρων ότι δεν μπορεί να γίνει. Αυτό σημαίνει ότι είσαι βλάξ ή ηλίθιος. Διαλέγεις και παίρνεις. Εκτός εάν είσαι «μαζόχας» και ευχαριστιέσαι τα «βασανιστήρια». Τότε ανήκεις σε άλλη κατηγορία που ανάγεται στην ψυχιατρική επιστήμη.

Ο Αλέξης λοιπόν, από τα νεανικά του χρόνια διψούσε για εξουσία μέσα από το αριστερό κίνημα τις διαδηλώσεις και καταλήψεις. Είχε σχέδιο και «όραμα», να κυβερνήσει μια μέρα την Ελλάδα!!!

Το άστρο του, δεν άργησε να λάμψη χάρη στη μεγαλοδωρία του Αλέκου Αλαβάνου που τώρα απαρνήθηκε. Το 2006 σε Ηλικία 32 ετών τον χρίζει ο Συνασπισμός υποψήφιο Δήμαρχο Αθηνών. Το 2008 ο Αλέκος Αλαβάνος τον προτείνει υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΝ και του δίνει το δακτυλίδι. Από το 5ο συνέδριο εκλέγεται πρόεδρος, με 70% σε ηλικία 34 ετών, εκτοπίζοντας ακόμη και τον Φώτη Κουβέλη.

Αμέσως παίρνει τηλέφωνο το φίλο του και συναγωνιστή στις καταλήψεις, Νίκο Παππά που βρίσκεται στη Γλασκώβη: Νικόλα σε θέλω δίπλα μου, μια μέρα θα κυβερνήσουμε την Ελλάδα. Ο Νικόλας δεν του χαλάει το χατίρι. Τι παιδί και αυτό, πανέξυπνος, «Αινστάιν». Στις εκλογές του 2009 ο ΣΥΝ έρχεται 5ο κόμμα. Παίρνει 315. 627 ψήφους, 4,6 και εκλέγει 13 βουλευτές. Ο Αλέξης εκλέγεται για πρώτη φορά μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου.

Η άνοδος και πτώση στην εξουσία του Γιώργου Παπανδρέου, με την κρίση και την υπό πτώχευση Ελλάδα, δίνει την ευκαιρία στον Αλέξη να ανάπτυξη το ταλέντο του στη δημαγωγία. Η κυβέρνηση Παπανδρέου καταρρέει. Πάμε σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού με Λουκά Παπαδήμο για να οδηγηθούμε τον Μάιο και Ιούνιο του 2012 σε διπλές εκλογές. Τα ποσοστά του Μαίου ήταν: ΝΔ 18,85 και 108 βουλευτές. ΣΥΡΙΖΑ 16,78 και 52 βουλευτές. ΠΑΣΟΚ 13,18 και 41 βουλευτές. ΔΗΜΑΡ 6,11 και 19 βουλευτές. Δεν σχηματίζεται κυβέρνηση και πάμε σε επαναληπτικές εκλογές στις 17 Ιουνίου, μέσα σε πολωμένο κλίμα.

Η φτώχεια και εξαθλίωση που έχει οδηγήσει την ελληνική κοινωνία το μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ, το οδηγεί στην καταστροφή, αναδεικνύοντας το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε 2ο κόμμα και ισχυρή αντιπολίτευση με 26,89 και 71 βουλευτές. Η συγκυβέρνηση που σχηματίζεται, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχει αντίστοιχα, 29,66(129) 12,28 (33) 6,26 (17) και δίνει την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη του, λόγω μείωσης συντάξεων φόρων και του 2ου μνημονίου που έχουν επιβάλλει οι δανειστές, να δημαγωγούν με μεγαλύτερη άνεση. Υπόσχονται κατάργηση μνημονίων, διαγραφή χρέους, και επαναφορά 13ης σύνταξης και πολλές άλλες «μπαρούφες».

Ο κόσμος απογοητευμένος από τα δεινά που περνάει, «τσιμπάει» και τον πιστεύει. Ο Αλέξης δημιουργεί ένα ρεύμα υπέρ του, και ζητάει επίμονα εκλογές Αντιπολίτευση και διαδηλώσεις είναι μια εύκολη δουλειά για ΣΥΡΙΖΑ-Αλέξη. Στο βάθος βλέπει την αδυναμία εκλογής προέδρου δημοκρατίας από την παρούσα συγκκυβέρνηση. Δημαγωγία και υποσχέσεις φθάνουν στο ζενίθ. Σαμαράς-Βενιζέλος δεν μπορούν να εκλέξουν πρόεδρο και πάμε σε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου. Ο Αλέξης κερδίζει και γίνεται πρωθυπουργός σε ηλικία 41 ετών! Η πρωθυπουργία τον τρελαίνει μαζί με τους συντρόφους του !!!

Η Ελλάδα αποκτά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τις συνιστώσες του για πρώτη φορά «αριστερά», και την ουρά των ΑΝΕΛ 149+13 που και αυτοί διψούσαν για εξουσία, με την υπόσχεση ότι θα διαπραγματευτούν σκληρά για την ευημερία του τόπου. Τσίπρας-Καμμενος στο ίδιο «άρμα»!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει νέα ήθη και έθιμα. Αντικαθιστά το ζιβάγκο του 1981 με ανοιχτό πουκάμισο χωρίς γραβάτα. Ενώ στην προεδρία ακούγεται για πρώτη φορά ο πολιτικός όρκος του Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών του. Το ίδιο και στη βουλή. Έτσι έχουμε μία αναβίωση του 1981 με μεταλλαγμένα πρόσωπα. Όποιος ήταν υποψήφιος μπήκε στη βουλή. Η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Ποιος μπορούσε να το φανταστεί; Τα όσα οραματίστηκε στη «φαντασία» του ο αριστερός πρωθυπουργός δεν περπατάνε. Η αριστερή πλατφόρμα, του Λαφαζάνη μπλοκάρει πολλές αποφάσεις και αντιδρά στα σχεδιά του. Η τρόικα πιέζει τον Τσίπρα και η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Προχωράει σε δημοψήφισμα και το «όχι» γίνεται «ΝΑΙ». Ο Αλέξης αλλάζει πορεία εκλιπαρώντας και προσκυνώντας τους δανειστές να τον σώσουν από την καταστροφή. Η Τρόικα τον αναγκάζει να υπογράψει ένα δυσβάστακτο 3ο μνημόνιο. Η αριστερή πλατφόρμα Λαφαζάνη καταψηφίζει. Τον σώζει όμως η αντιπολίτευση. Αμέσως μετά αιφνιδιαστικά προκηρύσσει εκλογές για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την αριστερή πλατφόρμα.

Σήμερα ο Τσίπρας μεταλλάχτηκε ως καθαρόαιμος «Συνασπισμός», απροσδιόριστης ιδεολογίας και προέλευση «προϊόντος», αφού απέβαλλε το «καρκίνωμα» της αριστερής πλατφόρμας Λαφαζάνη και πήρε την εξουσία για δεύτερη φορά μαζί με την ουρά 145+10 και πάλι των ΑΝΕΛ!!! Κάτι που ο ίδιος και οι συν αυτώ... συναγωνιστές, δεν είχαν φανταστεί ούτε στα πιο γλυκά τους όνειρα! Τώρα ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε ένα ακυβέρνητο πλοίο, μέσα σε θύελλες, καταιγίδες και κυκλώνες. Σαν μεθυσμένος καπετάνιος από το άρωμα της εξουσίας δεν έχει αντιληφθεί τίποτα.

Έτσι για να μείνει στο τιμόνι ο Αλέξης, γίνεται επιρρεπής ο ΣΥΡΙΖΑ στις τερατογενέσεις. Από το αριστερό ρεύμα, σε συγκυβέρνηση με ΑΝΕΛ, το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, και μετά στο τρίτο μνημόνιο, ενώ η «φιλελεύθερη πολιτική» βαφτίζεται «μεταρρυθμίσεις εξυγίανση», και το «Ολανδρέου», γίνεται ΟΛΑΝΤ και πρόσκληση στην Ελλάδα με βασιλικές τιμές και δόξες για τον μεγάλο ευεργέτη! Ούτε Φώσκολος και Βερν δεν θα είχαν τέτοια φαντασία!

Ο Αλέξης μιμείται το ΠΑΣΟΚ και θέλει να κυβερνήσει μερικές τετραετίες όπως έχει πει!!! Μέσα σε μια τραυματισμένη αντιπολίτευση με εσωτερικά προβλήματα και οκτακομματική βουλή ενεργεί σαν «σουλτάνος», περιφρονώντας κοινοβούλιο και θεσμούς. Ότι έκανε και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Μέσα σε μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, και μια κοινωνία εξαθλιωμένη, προσπαθεί να ξεγελάσει και πάλι τον ελληνικό λαό, ότι οδηγεί το πλοίο σε ασφαλές λιμάνι. Οι «Γεωργαλάδες» μας ζαλίζουν-χωρίς αιδώ-καθημερινά από τα τηλεοπτικά παράθυρα, για την «ευημερία» που έρχεται, παρά την απαγόρευση του πρωθυπουργού να μη μιλούν. Δημιουργεί νέο καθεστώς στους θεσμούς, και μέσα από περίεργες διαδρομές και διορισμούς στη δικαιοσύνη, προσπαθεί να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο με ένα «ολοκληρωτικό καθεστώς». Θα το επιτρέψει αυτό ο Ελληνικός λαός;

Ίσως είναι η μοίρα των Ελλήνων ή η βλακεία, να εμπιστεύονται ηγέτες που επενδύουν στο ψέμα και την απάτη για να διατηρήσουν τη νομή της εξουσία και να μην αντιλαμβάνονται ότι τα όσα τους υπόσχονται προεκλογικά είναι πυροτεχνήματα μιας χρήσης και χρησιμοποιούνται μόνο κατά τη διάρκεια των εκλογών! Τον ηγέτη τον αναδεικνύει η κοινωνία με τα έργα του, και όχι η αλαζονεία!
Keywords
αλέξης τσίπρας, λουκας παπαδημος, ματ, διαδηλωσεις, υπουργοι, ελλαδα, ΚΚΕ, κνε, εκλογες, νεα δημοκρατια, βουλη, συριζα, τσιπρας, παπανδρεου, εοκ, νατο, βασεις, ΠΑΣΟΚ, δις, σημαίνει, ηλίθιος, αθηνα, πτώχευση, παπαδημος, δημαρ, ιουνίου, μνημονιο, νέα, τροικα, δημοψηφισμα 2015, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ολγα λαφαζανη, Ιούλιος Βερν, βενιζελος, σαμαρας, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, καμμενος, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, βασεις 2012, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, αποτελεσματα, βουλευτες, πτώχευση, καταληψεις, το θεμα, ανδρος, γλυκα, δουλεια, εοκ, ηθη και εθιμα, θεμα, κνε, πυροτεχνηματα, ρηγας, τηλεφωνο, τυχη, φτωχεια, χουντα, ψεμα, ψωμι, αδυναμια, αλλαξε το, ανδρεας παπανδρεου, ανοδος, αρωμα, ασφαλιστικο, ατμοσφαιρα, βρισκεται, γινει, γινεται, γλασκωβη, διοικηση, δις, διοικητης, εθιμα, ευκαιρια, ηθη, εργα, εποχη, ερχεται, ετων, ευημερια, ζενιθ, ζιβαγκο, ιδιο, ηλικια, ηλίθιος, κυβερνηση, κλιμα, κομμα, κορμος, λαμψη, λογια, ματ, μοιρα, μπλοκ, νατο, νεολαια, νικο, παντα, παιδι, παμε, πλοιο, προβληματα, ρευμα, σε θελω, συνθηματα, σχεδια, σχεδιο, φωσκολος, φορα, χρημα, ηγετες, ιουνίου, λαφαζανη, μεινει, μελετη, ορκος, ουρα, σημαίνει, ξεκαθαρισμα, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα