''κινηση τακτικισμου η προταση δυσπιστιας του συριζα''...

Ως κίνηση τακτικισμού χαρακτήρισε την πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ...
λέγοντας ότι το κόμμα του θα ψηφίσει «παρών» στη ψηφοφορία.
Όπως είπε η πρόταση δυσπιστίας αυτήν την ώρα αποδυναμώνει την
διαπραγματευτική ισχύ της χώρας.
Όμως ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η τώρα, αυτή η κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευτεί.
«Πρέπει να διαπραγματευτεί με τρόπο συγκεκριμένο. Να μη δεχθεί νέα μέτρα που θα επιδεινώσουν την κατάσταση στην οικονομία και την κοινωνία. Να διεκδικήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προσαρμογής ώστε αυτό να συνδεθεί με την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία. Να αλλάξουν τα μέτρα που αποδεικνύονται αναποτελεσματικά και κοινωνικά επώδυνα».
Ο ίδιος υποστήριξε ότι το κόμμα του κάνει υπεύθυνη αντιπολίτευση και πως δεν επιθυμεί την όξυνση των προβλημάτων, τη λήψη νέων μέτρων «ώστε να επιβεβαιωθούμε πολιτικά. Δεν επενδύουμε στην καταστροφή της χώρας. Είμαστε μέρος του πολύμορφου αγώνα για αποτροπή των νέων μέτρων και για την αλλαγή της πολιτικής».
Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, τόνισε και διερωτήθηκε τι σημαίνει πολιτική σταθερότητα.
Όπως είπε πολιτική σταθερότητα, για τη ΔΗΜΑΡ, σημαίνει αναβάθμιση της πολιτικής αντιπαράθεσης και όχι επικοινωνιακές αντεγκλήσεις πολεμικού τύπου και στενοκομματικών οριζόντων.
Επίσης όπως τόνισε, σημαίνει να μην απαξιώνεις την κοινοβουλευτική διαδικασία. Σημαίνει πως δεν σταματά ο χρόνος της Δημοκρατίας και κυλά ανεπηρέαστος ο χρόνος των αγορών, ο χρόνος των αξιώσεων των δανειστών.
Επεσήμανε την ανάγκη οι αποφάσεις να λαμβάνονται με πολιτική αυτονομία στην Ελλάδα και μόνο η επίτευξη των στόχων να παρακολουθείται από τους εταίρους και δανειστές.
«Επίσης πολιτική σταθερότητα σημαίνει να υποστηρίζεις τα ίδια εντός Ελλάδας και τα ίδια εκτός. Να μην αντιμετωπίζεις τους Έλληνες ως εκλογική πελατεία και να μιλάς με διαφορετικό περιεχόμενο αναλόγως του γεωγραφικού πλάτους και μήκους που βρίσκεσαι – και είμαι σαφής σε αυτό» ανέφερε από το βήμα της βουλής.
Αντί αυτών, είπε γινόμαστε θεατές μιας δεξιάς και αριστερής ανωριμότητας πάνω στο όνειρο των Ελλήνων για μια διαφορετική Ελλάδα.
Εκτίμησε δε, ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί την πλευρά της ΝΔ.
Όπως εξήγησε οι βουλευτές της πλειοψηφίας ανησυχούν καθώς υπάρχουν διαφωνίες για τον φόρο ακινήτων, εκτιμώντας ότι η συγκρότηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχει ρήγματα.
«Η πρόταση δυσπιστίας σε αυτή τη χρονική στιγμή δημιουργεί συνθήκες συσπείρωσης του κυβερνητικού στρατοπέδου» είπε.
Ακόμη αναρωτήθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση νέων μέτρων τί κοινοβουλευτικά όπλα θα έχει και με πόση ευκολία θα επανέλθει σε επιθετικές πολιτικές όταν θα έχει απορριφθεί η σημερινή του πρόταση;
«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να εξαντλήσει μια κοινοβουλευτική διαδικασία για επικοινωνιακούς λόγους. Πρόκειται για κίνηση τακτικισμού».
Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ.ι Κουβέλης είπε πως η συνέχιση της ίδιας πολιτικής, χωρίς αλλαγές, δεν οδηγεί πουθενά. Οδηγεί μόνο σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο.
Απευθυνόμενος σε Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι πίσω από τις πολώσεις προσπαθούν να κρύψουν τις αδυναμίες τους.
Η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι και δεν θα γίνει παρακολουθηματική δύναμη κανενός. Με αυτοτέλεια παρεμβαίνουμε στα πράγματα με τις δικές μας θέσεις, προτάσεις και διεκδικήσεις για την Ελλάδα και την κοινωνία» είπε και πρόσθεσε: «Ψηφίζουμε ΠΑΡΩΝ στη σημερινή διαδικασία. Είναι μια υπεύθυνη στάση. Θέση που δε συνιστά υπεκφυγή να τοποθετηθείς με τον ένα ή τον άλλο, ακριβώς γιατί αυτό δεν το χρειάζεται η χώρα και οι πολίτες».
Για την ΕΡΤ
«Συγκρουστήκαμε με τη Ν.Δ. για την υπόθεση της ΕΡΤ. Όχι για τον αριθμό των εργαζομένων μόνο, αλλά και για το λουκέτο. Για το μαύρο. Για τη δημοκρατική παρεκτροπή. Θεωρήσαμε την υπόθεση αυτή ως επιτομή της λογικής των οριζόντιων απολύσεων που συνιστά απορρύθμιση του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Ήρθαμε σε ρήξη με τις αυταρχικές επιλογές. Από πού κι ως πού σε μια κυβέρνηση συνεργασίας θα υπάρχει ο εκβιασμός του πρώτου κόμματος για τη στήριξη των επιλογών του; Αυτό δεν είναι, δεν θα είναι ποτέ κυβέρνηση συνεργασίας. Θα είναι ο εκβιασμός του πρώτου κόμματος. Όποιο και αν είναι αυτό. Σήμερα είναι λάθος οι χειρισμοί για τη Δημόσια τηλεόραση. Λάθος και αυταρχισμός η επέμβαση των ΜΑΤ» τόνισε ο κ. Κουβέλης.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα