Καταγγελια κατα του προεδρου της κτπα.ε. για την εκταμιευση των εργων μας στη δραση digi-lodge

09:33 5/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Αγαπητό Fimotro,
Έχουμε υποβάλλει αιτήσεις στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης δράσης digi-lodge “. Oι αιτήσεις μας έχουν εγκριθεί και έχουμε ενταχθεί στη δράση, ενώ έχουμε υλοποιήσει και ολοκληρώσει επιτυχώς τα σχετικά...
επενδυτικά έργα.
Οι επιχειρήσεις μας ακολούθησαν πιστά όλες τις οδηγίες του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης (ΕΦΔ) της Δράσης, την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., για την ολοκλήρωση των έργων, ενώ μετά τον σχετικό έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες πιστοποιήθηκε η ολοκλήρωση της επένδυσης. Στη συνέχεια
κατόπιν αιτήσεως του φορέα εκδόσαμε αθεώρητα τιμολόγια επιχορηγήσεων και αποδείξεις είσπραξης, χωρίς ωστόσο να έχουμε πληρωθεί εδώ και εώς 6 μήνες περίπου. Ο λόγος της μη πληρωμής μας, φαίνεται οτι προκύπτει από την μη ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης των έργων μας από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚτΠ ΑΕ.
Η ενέργεια αυτή επιδεικνύει παραβιάσεις οδηγών και υπουργικών αποφάσεων από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΔ και ιδιαίτερα του Προέδρου της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. κ. Αντώνη Ιωαννίδη, αλλά και διακριτική μεταχείριση αυτού προς τις επιχειρήσεις μας.
Στο συμπέρασμα της παραβίασης των οδηγών και υπουργικών αποφάσεων καταλήξαμε καθώς ενημερωθήκαμε ότι οι Υπηρεσιακοί Παράγοντες της Κοινωνίας της Πληροφορίας έχουν εγκρίνει και πιστοποιήσει την ολοκλήρωση των έργων μας. Αποτέλεσμα αυτής της έγκρισης ήταν η ενημέρωση που λάβαμε ηλεκτρονικά για την πιστοποίηση των έργων μας και την ανάγκη αποστολής των απαραίτητων δικαιολογητικών προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία εκταμίευσης των αναλογουσών επιχορηγήσεων για τα έργα μας.
Άλλωστε, σύμφωνα με το Άρθρο 4.1 της Απόφασης Έγκρισης που έχουμε λάβει από τον ΕΦΔ, προβλέπεται ότι με την έγκριση του Αιτήματος Ολοκλήρωσης (του αιτήματος δηλ. που υποβάλαμε για την τεκμηρίωση της υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της επένδυσης), θα εκδιδόταν Βεβαίωση Ολοκλήρωσης από τον ΕΦΔ και στη συνέχεια θα ξεκινούσε η διαδικασία καταβολής της δημόσιας επιχορήγησης, υπό τον όρο ότι υπάρχουν οι αντίστοιχες διαθέσιμες πιστώσεις εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ΕΦΔ. Ειδικότερα, στο άρθρο 14 παράγραφος 6, αναφέρεται ότι ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης θα καταβάλλει το ποσό της επιχορήγησης προς τον δικαιούχο το αργότερο εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών, κατόπιν του υποβληθέντος Αιτήματος Εκταμίευσης της κάθε δικαιούχου επιχείρησης, και εφόσον είναι διαθέσιμες οι πιστώσεις από το κράτος.
Ενίσχυση ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων για τη δημιουργία
2/12/2013
διαδικτυακών τόπων προβολής και συστημάτων ηλεκτρονικών κρατήσεων (digi-
lodge)"

Ωστόσο, η διαδικασία της καταβολής της επιχορήγησης δεν έχει πραγματοποιηθεί εδώ και εώς έξι μήνες περίπου, και όχι δέκα (10) ημέρες που αναφέρει η Απόφαση Έγκρισης που έχουμε λάβει, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚτΠ ΑΕ, κατά προτροπή του Προέδρου του, αρνείται αδικαιολόγητα να εκδώσει τις σχετικές Αποφάσεις Ολοκλήρωσης των έργων μας, αγνοώντας το γεγονός ότι μας έχει ήδη προσκαλέσει να αποστείλουμε τιμολόγια και σχετικές αποδείξεις ότι εισπράξαμε τα ποσά των επιχορηγήσεων. Στη στάση του αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο παραβιάζει απροκάλυπτα:
I. το άρθρο 14 της Απόφασης Αποδοχής και Έγκρισης Αίτησης – Όροι Υλοποίησης που έχει λάβει η κάθε μία επιχείρηση μας και ορίζει τις υποχρεώσεις αμφότερων φορέων για την υλοποίηση κάθε εγκεκριμένου έργου
II. τις Διαδικασίες που αναφέρονται στις ενότητες 4 και 5 του Οδηγού Υλοποίησης της Δράσης για την καταβολή της επιχορήγησης
III. τον Οδηγό Συστήματος Διαχείρησης και Ελέγχου (ΣΔΕ) Συγχρηματοδοτούμενων Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων στο ΕΣΠΑ, όσον αφορά τον όρο περί ίσης μεταχείρισης των δικαιούχων επιχορηγήσεων.
Στο συμπέρασμα περί άνισης μεταχείρισης των επιχειρήσεών μας σε σχέση με τις λοιπές επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στη δράση καταλήγουμε καθώς έχουμε διαπιστώσει ότι:
 τα επενδυτικά έργα άλλων επιχειρήσεων ελέγχονται σε πολύ σύντομο χρόνο, χωρίς ιδιαίτερες υποδείξεις ποιότητας των εφαρμογών λογισμικού και χωρίς ιδιαίτερη αναγκαία τεκμηρίωση
 εκταμιεύονται οι αναλογούσες επιχορηγήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα
 δεχόμαστε ελέγχους από τρίτες Αρχές (ελεγκτικούς οικονομικούς φορείς) χωρίς να έχουμε δημιουργήσει καμία υπόνοια παράβασης, και κατηγορούμαστε για παραβιάσεις του ΚΒΣ χωρίς τεκμηριωμένες
αποδείξεις.
Η πρόθεση άνισης μεταχείρισης των επιχειρήσεών μας έναντι των υπολοίπων ενταγμένων επιχειρήσεων διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι προκύπτει από την προσωπική αντιπαράθεση που έχει ενεργοποιήσει ο Πρόεδρος της Κοινωνίας της Πληροφορίας προς τις επιχειρήσεις – προμηθευτές μας, οι οποίοι προέρχονται από την Αγγλία.
Στην προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε με τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΚτΠ ΑΕ αντιμετωπίσαμε άρνηση επικοινωνίας και ενημέρωσης εκ μέρους του. Συγκεκριμένα, δεν δέχεται να παραστεί σε καμία σχετική πρόθεση συνάντησης μαζί του, δεν απαντά στα τηλέφωνα – γι’ αυτό άλλωστε προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε προσωπικά με τον ίδιο, χωρίς ωστόσο κανένα απολύτως αποτέλεσμα.
Η άνιση αυτή μεταχείριση δικαιούχων υποκρύπτει σκοπιμότητες για την εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων, και όχι του ΕΦΔ, των αρμόδιων Υπουργών ή του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», ούτε των Μνημονιακών οδηγιών που έχουν τεθεί προς εφαρμογή (η επίσπευση και απλούστευση των διαδικασιών για την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ αποτελεί βασικό Μνημονιακό όρο).
Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση σας στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. καθώς η στάση του όχι μόνο έχει δημιουργήσει βλαπτικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις μας και τις οικογένειές μας – οι επιχειρήσεις μας κοντεύουν να κλείσουν και τα σπίτια μας αντιμετωπίζουν έντονες

οικονομικές δυσχέρειες, αλλά έχει δημιουργήσει μία στρεβλωμένη εικόνα για την ίδια την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., την οποία εμπιστευόμασταν έως τώρα για την οργάνωση και την αξιοπιστία που εφάρμοζε στις διαδικασίες λειτουργίας της.
Με τιμή
Οι νόμιμοι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα