Κατα του σχεδιου αποφασης του σ.α. για τη συρια η μοσχα

19:29 9/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Η Ρωσία δεν συμφωνεί με το νέο σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία, το οποίο χαρακτήρισε «μη ισορροπημέο», κυρίως γιατί δεν περιλαμβάνει ταυτόχρονη έκκληση προς τους αντάρτες και τις κυβερνητικές δυνάμεις για κατάπαυση του... πυρός, μετέδωσε το Ιντερφάξ επικαλούμενο το Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ.
«Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με το σχέδιο απόφασης υπό τη σημερινή του μορφή. Το κείμενο της υπό συζήτηση απόφασης δεν είναι ισορροπημένο»,
τόνισε ο Γκατίλοφ.«Το βασικό πρόβλημα είναι η απουσία ταυτόχρονης έκκλησης προς όλες τις πλευρές (αντάρτες και κυβερνητικές δυνάμεις) για μια κατάπαυση του πυρός», πρόσθεσε.Η Ρωσία, μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έχει ήδη μπλοκάρει δυο σχέδια που καταδίκαζαν τα μέτρα καταστολής στη Συρία.Ο Γκατίλοφ τόνισε ότι η Ρωσία ενημερώθηκε από πολλές πηγές ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας σκοπεύει να θέσει σε ψηφοφορία το νέο σχέδιο απόφασης για τη Συρία, τη Δευτέρα.«Το πιο σημαντικό είναι είναι να υπάρξει ένα ρεαλιστικό, σαφές κείμενο, στόχος του οποίου θα είναι η επίλυση κατά τρόπο σταθερό της κατάστασης», υπογράμμισε ο Ρώσος αξιωματούχος.
Keywords
Τυχαία Θέματα