Καραμουζης : mia δικαιη συμφωνια θα ειναι κλειδι για την αναπτυξη

12:51 28/4/2015 - Πηγή: Fimotro
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ "ΣΥΜΦΩΝΙΑ", ΑΛΛΑ ΓΙΑ "ΔΙΚΑΙΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ"
Την εκτίμηση ότι μια δίκαιη και επωφελής συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους της όπως αυτή περιγράφηκε από τον πρωθυπουργό θα...
άρει την αβεβαιότητα και θα ανοίξει τον δρόμο προς την ανάκαμψη εξέφρασε σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων του πιστωτικού
ιδρύματος.

Ο κ. Καραμούζης υπογράμμισε πως η απάντηση στα προβλήματα της χώρας, από την ανεργία έως το χρέος, είναι η ανάπτυξη και αυτή περνά μέσω της στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Ο ίδιος σημείωσε πως τράπεζες επηρεάστηκαν από την αβεβαιότητα των τελευταίων μηνών, πρόσθεσε πάντως πως οι πρόσφατες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την επίτευξη συμφωνίας θα συμβάλουν στη βελτίωση του κλίματος.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είμαστε μπροστά σε συμφωνία. Δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Ο μόνος δρόμος είναι αυτό που περιέγραψε και με τις χθεσινές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός», είπε σχετικά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας αποσαφήνισε από την πλευρά του πως το ίδρυμα δίνει βάρος στην στήριξη των πελατών του και πως παρά το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον δεν έχει διακόψει τις χρηματοδοτήσεις προς αυτούς. Αναφερόμενος δε στην αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων το τελευταίο τρίμηνο είπε πως καταγράφεται ύφεση του φαινομένου.

Ο κ. Καραβίας επεσήμανε πως οι εκροές καταθέσεων «φρέναραν» το Μάρτιο και τον Απρίλιο. «Δεν διαβλέπουμε κίνδυνο για τις καταθέσεις. Η Eurobank έχει υπερεπάρκεια ενεχύρων για να αντλήσει ρευστότητα από τον ELA. Οι καταθέσεις είναι ασφαλείς και θα είναι και διαθέσιμες όποτε θέλουν οι πελάτες», είπε.
Keywords
Τυχαία Θέματα