''kaneiς δεν μπορουσε να προβλεψει το δυστυχημα''...

14:31 28/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι τρεις συλληφθέντες για το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο παιδί...
Σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης του Ιταλού ενοικιαστή του εξοπλισμού του λούνα παρκ, Άγης Τάτσης, εξέφρασε τη βαθιά οδύνη για το περιστατικό, και έκανε λόγο «για το πλέον απίθανο και απίστευτο τραγικό γεγονός στο οποίο συνέδραμαν όλες οι απίθανες φυσικές δυνάμεις».
Όπως υποστήριξε, «κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι ένας όγκος 80 κιλών, θα μπορούσε να σηκωθεί με μια ριπή ανέμου. Δεν έχει συμβεί
πότε ατύχημα εδώ και 17 χρόνια που ο πελάτης μου ασχολείται με αυτή τη δουλειά».

Επίσης ο δικηγόρος ανέφερε πως είχαν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας, ότι είχε γίνει έλεγχος της πίεσης του αέρα στο παιχνίδι και ότι ήταν δεμένο όπως έπρεπε, αλλά το σκοινί έσπασε και η μπάλα σηκώθηκε 8 μετρά στο αέρα.

Μάλιστα, σημείωσε ότι ι κανονισμός απαγορεύει τη λειτουργία του συγκεκριμένου παιχνιδιού όταν ο αέρας ξεπερνά τα 9 μποφόρ, πράγμα που -όπως τόνισε- δεν συνέβαινε χθες.

Εκτός από τους τρεις υπαλλήλους -πρόκειται για έναν Ιταλό και δύο υπηκόους Μπαγκλαντές- στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα και ο διαχειριστής του λούνα παρκ ο οποίος παρουσιάστηκε μόνος του σήμερα το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα Ελληνικού και συνελήφθη.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα