Καμμενος σε σκοπιανο καναλι: η μακεδονια ειναι ελληνικη...

19:30 23/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων εμφανίστηκε, προσερχόμενος...
στο Προεδρικό Μέγαρο για την τελετή ορκωμοσίας, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. και νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Πάνος Καμμένος. Με δηλώσεις στην ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού σταθμού «Kanal 5» των Σκοπίων στην Αθήνα, ο κ.Καμμένος
ζήτησε από τους γείτονες να σεβαστούν την ελληνική ιστορία επισημαίνοντας με νόημα : «Για το όνομα θα πρέπει να μάθετε ότι θα πρέπει να σεβαστείτε την ιστορία της Μακεδονίας. Η Μακεδονία είναι ελληνική». Στην ερώτηση της δημοσιογράφου Σάνιας Ρίστοβσκα, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφορετική άποψη και πως είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας, ο υπουργός Άμυνας -φανερά εκνευρισμένος- αρνήθηκε να απαντήσει.

Η θέση του κ.Καμένου είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή του πρωθυπουργού κ.Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επανειλημμένως έχει ταχθεί υπέρ σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Απόλυτα ταυτισμένη με τις θέσεις Καμμένου, είναι και η νέα υφ. Μακεδονίας – Θράκης κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, γνωστή για τις ευαισθησίες τις στο θέμα της διαφοράς με τα Σκόπια για το θέμα της ονομασίας και όχι μόνο.
Keywords
Τυχαία Θέματα