Καλυτερο συντονισμο με τις βρυξελλες θα ζητησει ο αντωνης σαμαρας...

20:36 10/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης έναντι των αιτημάτων των δανειστών μας αναμένεται να περιγράψει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις συναντήσεις που θα έχει την ερχόμενη Τρίτη στις Βρυξέλλες ...
με τους Χέρμαν Βαν Ρομπέι, Ζοζέ Μπαρόζο και Μάρτιν Σουλτς.
Παράλληλα ο κ. Σαμαράς θα ζητήσει από τα τρία
υψηλόβαθμα στελέχη της Ε.Ε τον «πολιτικό έλεγχο» της τρόικας.
Στο Μαξίμου πιστεύουν πως πολιτικοί όπως ο κ. Μπαρόζο έχουν τη δυνατότητα να αντιληφθούν ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος χρέους της χώρας μας δεν μπορεί να είναι στενά τεχνοκρατική, όπως πολλές φορές κάνει η τρόικα, αλλά πρέπει να λαμβάνει υπόψη της και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί.
Για παράδειγμα, όπως σημειώνουν, στην παρούσα φάση, με τις κοινωνικές αντιδράσεις σε έξαρση, αιτήματα όπως ο «ξαφνικός θάνατος» των τριών αμυντικών βιομηχανιών υπονομεύουν την πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση και προκαλούν πολιτική αναταραχή. Δεν είναι δυνατόν, λένε στο Μαξίμου, τώρα που υπάρχουν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας να γινόμαστε αποδέκτες ακραίων προτάσεων ή να έχουμε μπαράζ δηλώσεων ευρωπαίων αξιωματούχων για τρίτο μνημόνιο και νέα μέτρα.
Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού αποδίδουν μεγάλη σημασία στο ταξίδι του κ. Σαμαρά στις Βρυξέλλες. Ένας καλύτερος συντονισμός, λένε, μεταξύ κυβέρνησης και Βρυξελλών, σε συνδυασμό με την εκπλήρωση στο ακέραιο των δεσμεύσεων έναντι των δανειστών μας θεωρείται κλειδί για την έξοδο από την κρίση.
Παράλληλα για την κυβέρνηση «κόκκινη γραμμή» θα πρέπει να θεωρείται και η λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων, «πέραν όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί».
Επισήμως πάντα, η ατζέντα των συναντήσεων του Πρωθυπουργού αφορά την επικείμενη ελληνική προεδρία της Ε.Ε. κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα