''καλυτερα να αφησουμε την ελλαδα να φυγει απο την ευρωζωνη''...

12:00 7/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Με κεντρικό άρθρο στην έκδοση της Δευτέρας η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» τονίζει ...
ότι ίσως είναι καλύτερα για τη Γερμανία και την Ευρώπη να αφήσει την Ελλάδα να βγει απ' την Ευρωζώνη.

Όπως σημειώνει η καθυστέρηση από την ελληνική πλευρά «σπάει τα νεύρα ακόμα και των πιο εγκρατών Ευρωπαίων αφού όλες οι εκκλήσεις προς αυτή πέφτουν στο κενό». Και σύμφωνα με την εφημερίδα εναποθέτουν πάνω της ελπίδες στις οποίες δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

«Η ελληνική κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα κινείται σε τεντωμένο σχοινί. Ιδεολογικά δεν μπορεί να ξεφύγει απ' την ταυτότητα της, σχολιάζει η εφημερίδα και προσθέτει πως μετά την τετράωρη συζήτηση Μέρκελ - Τσίπρα δημιουργήθηκε η ελπίδα ότι οι Έλληνες μπορούν να παρουσιάσουν ένα αλλαγμένο και βιώσιμο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Ωστόσο το αποτέλεσμα απογοητεύει.

Ήδη έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που ξεκίνησαν οι νέες διαπραγματεύσεις. Και επειδή οι Έλληνες ξεμένουν από ρευστό ενώ χρειάζεται να ανταποκριθούν στα δάνεια τους, οι δύο πλευρές ήθελαν μία γρήγορη συμφωνία.

Μάλιστα η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γάλλος Πρόεδρος είχαν καταστήσει ξεκάθαρο πόσο σημαντικό για την Ευρωζώνη είναι η παραμονή της Ελλάδας.

Και γι' αυτό, σχολιάζει η εφημερίδα, συμφώνησαν στην αλλαγή του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων.

Μόνο που αυτή η θέση, σημειώνει η Die Welt έχει φέρει και μικρούς συμβιβασμούς. «Οι Έλληνες απλά θέλουν τα χρήματα μας, κάτι που δεν σκεφτόμαστε μόνο εμείς εδώ στο Βερολίνο».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Keywords
Τυχαία Θέματα