Καλογιαννης : συντομα οι αποφασεις για τους οδικους αξονες

Ανακοινώσεις σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τους μεγάλους οδικούς άξονες προανήγγειλε για το αμέσως προσεχές διάστημα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης. Μιλώντας...
σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο κ. Καλογιάννης είπε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα πράγματα για την προσαρμογή των συμβάσεων που αφορούν τους τέσσερις μπλοκαρισμένους αυτοκινητοδρόμους, όπου τα έργα έχουν σταματήσει εξαιτίας της απόφασης των τραπεζών να «παγώσουν» τη χρηματοδότηση.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι αναθεωρημένες συμβάσεις θα περιλαμβάνουν και μία νέα τιμολογιακή πολιτική διοδίων που θα λαμβάνει υπόψη παράγοντες, όπως η συχνή χρήση και ενδεχομένως η εντοπιότητα. Ο κ. Καλογιάννης είπε ότι οι επιπτώσεις της αναστολής των έργων είναι εξαιρετικά μεγάλες για την ανάπτυξη, την απασχόληση στις κατασκευαστικές εταιρείες αλλά και την οδική ασφάλεια, με δεδομένο ότι δρόμοι που ξεκίνησαν να φτιάχνονται όπως η Εθνική Οδός Κορίνθου - Πατρών, παραμένουν εργοτάξια. Το υπουργείο Υποδομών θα προχωρήσει σύντομα σε διαγωνισμό για τη συντήρηση και λειτουργία της Εγνατίας Οδού. Κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου των 650 χιλιομέτρων δεν υπάρχει σήμερα ούτε πρατήριο υγρών καυσίμων, ούτε σταθμοί εξυπηρέτησης των χρηστών, ενώ δεν έχει εγκατασταθεί και το σύνολο των σταθμών διοδίων που προβλέπει ο σχεδιασμός. Ο υπουργός είπε ακόμη ότι μέσα στο 2013 θα μπορεί να γίνει η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, ενώ δεν διέψευσε τις πληροφορίες ότι υπάρχουν ήδη προτάσεις από γαλλικές και ρωσικές εταιρείες. Ο Σταύρος Καλογιάννης πρόσθεσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή και για τις Εταιρείες Ύδρευσης Αθηνών (ΕΥΔΑΠ) και Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), όπου έχουν δρομολογηθεί επίσης οι σχετικές διαδικασίες.
Keywords
Τυχαία Θέματα