Και στο βαθος νεο "κουρεμα" για τις συνταξεις

10:13 20/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Οι μειώσεις στις συντάξεις δεν φαίνεται να έχουν τέλος. Κορυφαία στελέχη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επιβεβαίωναν χθες στην «Η» ότι μαζί με τις μειώσεις:
1. Στον εφαρμοστικό νόμο θα συμπεριληφθεί η αλλαγή του τρόπου...
υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, από σύστημα προκαθορισμένων παροχών σε σύστημα προκαθορισμένων εισφορών για τους νέους ασφαλισμένους από την 1/1/2001 και μετά (με βάση ατομικές μερίδες και συντελεστές υπολογισμού σύμφωνα με τις αποδόσεις, το ΑΕΠ κ.ά). Θα προβλέπεται και η ενοποίηση, ύστερα
από μελέτες, των επικουρικών ταμείων των μισθωτών (ΝΠΔΔ) σε ένα ενιαίο ταμείο έως τον Ιούνιο.
2. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα μειωθούν και οι κύριες συντάξεις αν δεν βρεθούν έσοδα που θα καλύπτουν τις απώλειες από τη μείωση κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες των εισφορών υπέρ ΙΚΑ.
3. Μειώσεις θα γίνουν και σε κοινωνικά επιδόματα - παροχές, με αναδιάταξη των προγραμμάτων ΟΕΚ, Εργατικής Εστίας κ.ά.) των δικαιούχων αλλά και μέσω της μεταφοράς από το υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της αρμοδιότητας για όλες τις παροχές πρόνοιας.
4. Εως τον Ιούνιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για μειώσεις στα εφάπαξ εφόσον δεν «καλυφθούν» τα ελλείμματα από αυξήσεις εισφορών των εργαζομένων.
Keywords
Τυχαία Θέματα