Και οι πρωην εμποροι διαγραφουν τα τραπεζικα τους δανεια

14:17 29/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Κρωπίας διεγράφη μέρος του χρέους σε Τράπεζα δανειολήπτη που υπήρξε έμπορος και τώρα πλέον έκλεισε την επιχείρησή του. Ο 36χρονος δανειολήπτης είχε...
ομόρρυθμη εταιρεία με σκοπό την εκμετάλλευση περιπτέρου η οποία και πλέον έχει κάνει παύση εργασιών. Το χρέος του ήταν 104.499,24 ευρώ και φυσικά αδυνατούσε να το αποπληρώσει. Μετά το κλείσιμο
της επιχείρησης σήμερα εργάζεται ως ημερομίσθιος εργάτης με μηνιαίες αποδοχές που ανέρχονται στα 845 ευρώ. Η σύζυγός του είναι άνεργη και έχουν πλέον δύο ανήλικα παιδιά.
Το κρίσιμο στην απόφαση, αυτή σύμφωνα με τη δικηγόρο Άννα Κορσάνου που χειρίστηκε την υπόθεση, είναι ότι η αίτηση του δανειολήπτη έγινε δεκτή παρά το γεγονός πως αυτός στο παρελθόν είχε την εμπορική ιδιότητα, αφού όπως έγινε δεκτό και από το δικαστήριο, όταν έπαυσε την λειτουργία της επιχείρησης του δεν υπήρχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς δεν είχε προβεί ακόμα σε στάση πληρωμών. Επίσης πρέπει να αναφερθεί πως μολονότι η προσωρινή διαταγή είχε απορριφθεί, εντούτοις η οριστική απόφαση κάνει δεκτή την εν λόγω αίτηση.
Με την απόφαση αυτή λοιπόν, με την οποία συν τοις άλλοις κρίθηκε πως ο δανειολήπτης δεν περιήλθε δολίως σε αδυναμία πληρωμών, καθώς όταν έλαβε το δάνειο δεν μπορούσε να φανταστεί τη ζοφερή οικονομική πορεία της χώρας, επήλθε διαγραφή ύψους 31.342,68 ευρώ με καταβολές του ποσού των 145 ευρώ ως μηνιαία δόση για πέντε έτη. Εν συνεχεία, θα καταβάλει το ποσό των 268,57 ευρώ ως μηνιαία δόση για 20 χρόνια για τη διάσωση της κύριας οικίας του.
Keywords
Τυχαία Θέματα