Και επισημως προεδρος του μεξικου ο ενρικε πενια νιετο

23:23 31/8/2012 - Πηγή: Fimotro


Το εκλογοδικείο του Μεξικού ανακήρυξε και επισήμως πρόεδρο τον κεντρώο Ενρίκε Πένια Νιέτο, δίνοντας τέλος την διένεξη μετά τις καταγγελίες για νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος...
κατά την προεδρική αναμέτρηση του Ιουλίου.

Ο 46χρονος πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού θα ορκιστεί την 1η Δεκεμβρίου (πέντε μήνες μετά την εκλογή του), σηματοδοτώντας την επιστροφή του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI) στην εξουσία, έπειτα από 12 χρόνια στην αντιπολίτευση.

Νωρίτερα, το PRI κατείχε την εξουσία συνεχώς από το 1929 ως το 2000.

Την Πέμπτη, το εκλογοδικείο
απέρριψε το αίτημα του αριστερού διεκδικητή της προεδρίας Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ να ακυρωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, με βάση τις κατηγορίες που εκτόξευσε κατά του PRI για εξαγορά ψηφοφόρων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο Ομπραδόρ κάλεσε τους πολίτες σε ειρηνικές διαδηλώσεις ανυπακοής στο αποτέλεσμα για τις 9 Σεπτεμβρίου.

Η ανακήρυξή του επιτρέπει στον Πένια Νιέτο να διαπραγματευθεί με το Κογκρέσο τις μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής για να ξαναμπεί σε αναπτυξιακή τροχιά.

Παράλληλα πρέπει να αντιμετωπίσει το τεράστιο ζήτημα του ιδιότυπου πολέμου του κράτους με το οργανωμένο έγκλημα που έχει στοιχίσει δεκάδες χιλιάδες ζωές τα τελευταία έξι χρόνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα