Ισοδυναμα για το εισιτηριο των 5 ευρω ζητησαν οι δανειστες

14:01 11/8/2015 - Πηγή: Fimotro
Προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Υγείας σχετικά με το μέτρο του εισιτηρίου των πέντε ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία, το οποίο κατήργησε η νέα ηγεσία μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της. Η τρόικα...
εκφράζει έντονες αντιρρήσεις και ζητά ισοδύναμο μέτρο.
Αυτό, αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής,
σε δηλώσεις του χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, αναφερόμενος στην προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση ώστε να κλείσει η συμφωνία με τους θεσμούς έως τις 15 Αυγούστου. Όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής, «το κουαρτέτο έχει ζητήσει σειρά από προαπαιτούμενα, μεταξύ των οποίων είναι και η επιστροφή του εισιτηρίου των πέντε ευρώ στα νοσοκομεία». Ο ίδιος, πάντως, τόνισε την πρόθεσή του να μην επανέλθει το μέτρο του εξέταστρου, εκτιμώντας ότι το διοικητικό κόστος μιας τέτοιας διαδικασίας θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα οφέλη. Έκανε δε, λόγο για λήψη ισοδύναμων μέτρων από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ύψους 140 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια θα είναι αυτά.
Σημειώνεται ότι η κατάργηση του εισιτηρίου των πέντε ευρώ στα νοσοκομεία ήταν προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης, ενώ αναμενόταν και η κατάργηση του ένα ευρώ ανά συνταγή. Σε ό, τι αφορά τις αντιδράσεις που προκαλεί το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο και επιβολή «ποινών» όσων δεν τις κάνουν και νοσήσουν, ο κ. Κουρουμπλής έκανε λόγο για δημιουργία κινήτρου κι όχι για τιμωρία, ενώ πρόσθεσε ότι προληπτικούς ελέγχους θα κάνουν και οι ανασφάλιστοι πολίτες.
Keywords
Τυχαία Θέματα