Ισχυροτατη εκρηξη στην τουρκια με δεκαδες τραυματιες

16:32 12/9/2016 - Πηγή: Fimotro
Ισχυρή έκρηξη με 48 τραυματίες σημειώθηκε σήμερα στην πόλη Βαν της ανατολικής Τουρκίας, κοντά στα τουρκο-ιρανικά σύνορα σήμερα, πρώτη ημέρα της μουσουλμανικής γιορτής Έιντ αλ Άντχα...
Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Dogan, η έκρηξη σημειώθηκε από μηχανισμό που πυροδοτήθηκε μέσα σε ένα αυτοκίνητο ανάμεσα στην έδρα του κυβερνώντος κόμματος AKP
και το κτίριο του κυβερνείου, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες είναι δύο αστυνομικοί.
Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων «ANF» μετέδωσε την πληροφορία τονίζοντας ότι «πραγματοποιήθηκε ενέργεια με παγιδευμένο όχημα εναντίον του σημείου αστυνομικού ελέγχου που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο της νομαρχιακής οργάνωσης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης».
Το τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο έχει επιβάλει απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών σχετικά με το συμβάν.
Σημειώνεται ότι τρεις επαρχίες του Βαν, οι Έρτζις, Ιπέκγιολου και Οζάλπ, ήταν μεταξύ των 28 δήμων στις οποίες η κυβέρνηση διόρισε χτες δημοτικούς άρχοντες αντικαθιστώντας τους δημάρχους που διώκονται με την κατηγορία της υποστήριξης προς το ΡΚΚ. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος σήμερα στο διορισμό είπε ότι «ήταν ένα βήμα που έπρεπε να γίνει και έγινε μάλιστα καθυστερημένα».
Πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας αναφέρουν ότι κούρδοι αντάρτες του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) βρίσκονται πίσω από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πόλη Βαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα