ΗΠΑ:''Ο ΟΣΑΜΑ ΗΘΕΛΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ''

17:02 12/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Νέα στοιχεία για επικείμενες επιθέσεις της Αλ Κάιντα στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε το χειρόγραφο ημερολόγιο του Οσάμα μπιν Λάντεν, που βρέθηκε στο κρησφύγετό του στο Πακιστάν. Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, ο ηγέτης της οργάνωσης υπολόγιζε πόσα...
θύματα έπρεπε να υπάρξουν για να αναγκαστούν οι
ΗΠΑ να αλλάξουν πολιτική στη Μέση Ανατολή.
Οπως μεταδίδει το BBC, ο Μπιν Λάντεν φέρεται να είχε γράψει ότι μικρής κλίμακας επιθέσεις της Αλ Κάιντα, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Καλούσε, μάλιστα, τους μαχητές της οργάνωσης να εξαπολύσουν χτυπήματα όχι μόνο στη Νέα Υόρκη, αλλά και σε άλλες πόλεις όπως το Λος Αντζελες.
Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν, υπό τον όρο της ανωνυμίας, στο Associated Press υποστηρίζουν ότι το προσωπικό του ημερολόγιο και τα αρχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που βρέθηκαν στο κρησφύγετό του επιβεβαιώνουν ότι ήταν ο εγκέφαλος κάθε πρόσφατης απειλής που είχε εξαπολύσει η Αλ Κάιντα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και απειλές για χτυπήματα στην Ευρώπη.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Λάντεν στα χειρόγραφα σημειώματά του φέρεται να είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το επιθυμητό αποτέλεσμα, όσον αφορά τον αριθμό των θυμάτων, θα είχε μόνο ένα χτύπημα ανάλογο με αυτό της 11ης Σεπτεμβρίου.
Ερευνα για τον Μπιν Λάντεν ζητούν τα παιδιά του
Δριμύ «κατηγορώ» κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσαν ορισμένα από τα ενήλικα παιδιά του Οσάμα μπιν Λάντεν, ζητώντας την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του πατέρα τους.
Σε κείμενο που δημοσιεύεται στους Times της Νέας Υόρκης, τα παιδιά του υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενου τρομοκράτη των ΗΠΑ υπογραμμίζουν ότι δεν έχουν πειστεί για το θάνατο του βιολογικού τους πατέρα, λόγω έλλειψης στοιχείων.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι δεν πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του νεκρού Μπιν Λάντεν, προκειμένου να μην χρησιμοποιηθούν αυτές ως προπαγανδιστικό υλικό ή «όχημα» περαιτέρω βίας.
Αφού ξεκαθαρίζουν ότι ουδέποτε ασπάστηκαν τις απόψεις του περί τρομοκρατίας, τα παιδιά του Μπιν Λάντεν ζητούν παρέμβαση του ΟΗΕ και αναρωτιούνται γιατί δεν μπορούσε ο καταζητούμενος να συλληφθεί και να δικαστεί βάσει του Διεθνούς Δικαίου, όπως άλλωστε συνέβη στις περιπτώσεις του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και του Σαντάμ Χουσεΐν.
Παράλληλα, διαμαρτύρονται γιατί ο πατέρας τους δεν είχε τη δυνατότητα να ταφεί βάσει των μουσουλμανικών παραδόσεων: οι νεκροί να αναπαύονται στη Γη, με το πρόσωπο στραμμένο στη Μέκκα και όχι στη θάλασσα, όπως συνέβη στην περίπτωση του Μπιν Λάντεν.
Τέλος, ξεκαθαρίζουν ότι αν δεν υπάρξει παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών ή του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης εντός 30 ημερών, θα αναλάβουν τα ίδια δικαστική δράση με ομάδα διακεκριμένων Βρετανών και άλλων νομικών.
Keywords
Τυχαία Θέματα