ΗΠΑ:ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

00:00 15/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Η αμερικανική διπλωματία κατηγόρησε σήμερα το Ιράν ότι βοηθά το συριακό καθεστώς στην καταστολή των διαδηλώσεων στη Συρία, κρίνοντας αξιόπιστες τις πληροφορίες προς την κατεύθυνση αυτή που δημοσιεύτηκαν από την εφημερίδα Wall Street Journal...

"Πιστεύουμε ότι υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες για το γεγονός ότι το Ιράν βοηθά τη Συρία να καταστείλει τους διαδηλωτές» και «αυτό είναι πραγματικά ανησυχητικό», δήλωσε ο Μάρκ Τόνερ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
"Αν η Συρία στρέφεται προς το Ιράν για να ζητήσει βοήθεια, δεν μπορεί να μιλά σοβαρά για μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε.
Η Wall
Street Journal, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους, γράφει σήμερα ότι το Ιράν έχει αρχίσει να παραδίδει εξοπλισμό για την καταστολή των διαδηλώσεων και άλλες προμήθειες πρέπει να ακολουθήσουν.
Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την Τρίτη την «αποκρουστική» καταστολή των διαδηλώσεων στη Συρία και επανέλαβε την έκκλησή του προς τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ, να σέβεται «τα θεμελιώδη δικαιώματα των Σύρων».
Τα προβλήματα στη Συρία λαμβάνουν χώρα ενώ η Αμερική μετά από χρόνια διενέξεων με τη Δαμασκό, επέλεξε να διορίσει πρεσβευτή και πάλι σε αυτή τη χώρα, αποκαθιστώντας το διάλογο με ένα καθεστώς του οποίου η γειτνίαση με το Ιράν αποτελεί παράγοντα ιδιαίτερης ανησυχίας στην Ουάσιγκτον.
Keywords
Τυχαία Θέματα