Ηπα: ενενηντα νεκροι την ημερα απο χρηση πυροβολων οπλων...

11:30 7/12/2015 - Πηγή: Fimotro
Το στατιστικό στοιχείο των 90 νεκρών την ημέρα είναι πραγματικά σοκαριστικό. Και δείχνει την έκταση του προβλήματος...
που έχει πάρει η ανεξέλεγκτη χρήση των όπλων στις ΗΠΑ. Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση ακούγονται πλέον όλο και πιο δυνατά οι φωνές που καλούν να υπάρξει ένας κάποιος περιορισμός στην χρήση τους και την οπλοκατοχή.

Μία μεγάλη ομάδα αμερικανών γιατρών, η οποία έχει συγκεντρώσει πάνω από 2.000 υπογραφές των πιο σημαντικών συναδέλφων τους σε όλες τις ΗΠΑ,
ζητούν όχι μόνο την εξέταση των προϋποθέσεων για να κατέχει κανείς όπλα, αλλά και την απελευθέρωση των κονδυλίων για την έρευνα σχετικά με την χρήση τους στην Αμερική. Κονδύλια που έχουν πάψει να δίνονται σε Ινστιτούτα Ερευνών για το θέμα, καθώς υπάρχει σχετική απόφαση από το Κονγκρέσο για να μην δίνονται κρατικά χρήματα σε έρευνες που να είναι εναντίον των όπλων.

Οι γιατροί σε συγκέντρωση που έκαναν στον λόφο του Καπιτωλίου επισήμαναν ότι η βία των όπλων στην Αμερική έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που πλέον πρέπει να αντιμετωπίζεται ως θέμα που μπορεί να χαρακτηριστεί ώς κρίση της δημόσιας υγείας για τις ΗΠΑ. Οι 90 νεκροί την ημέρα που σχετίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την χρήση των πυροβόλων όπλων είναι ένα νούμερο τεράστιο, καλώντας τις αμερικανικές αρχές και το Κονγκρέσο να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, λένε οι γιατροί.

Όπως μάλιστα επισήμανε ένας εκπρόσωπός τους, τις τελευταίες δύο δεκαετίες, δόθηκαν δισεκατομμύρια δολάρια για κάθε είδους υγιειονομική έρευνα για οποιαδήποτε αρρώστια, όμως για αυτό που σκοτώνει αυτούς τους μεγάλους αριθμούς αμερικανών κάθε ημέρα, δεν γίνεται το παραμικρό. Και μάλιστα απαγορεύεται να δοθεί οποιοδήποτε ποσό που θα μπορούσε να ενισχύσει την έρευνα και να δώσει τα απαραίτητα στοιχεία ώστε η χώρα να απαλλαγεί (ή τουλάχιστον να μειώσει αισθητά) την καθημερινή απώλεια τόσων ανθρώπων.
Keywords
Τυχαία Θέματα