Ηπα: ανακοινωθηκαν οι διορισμοι επικεφαλης της cia και του υπουργειου αμυνας

13:49 8/1/2013 - Πηγή: Fimotro

Ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε επισήμως ότι θα διορίσει τον Ρεπουμπλικάνο πρώην γερουσιαστή Τσακ Χέιγκελ υπουργό Αμυνας και τον σύμβουλό του επί θεμάτων αντιτρομοκρατίας Τζον Μπρέναν διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών CIA. Καλώντας τη Γερουσία... να επικυρώσει «το συντομότερο δυνατό» τους διορισμούς, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε για τον κ. Χέιγκελ ότι είναι «ο αρχηγός που αξίζουν οι στρατιώτες μας».

«Είναι ένας Αμερικανός πατριώτης. Κατατάχθηκε στο στρατό και προσφέρθηκε ως εθελοντής να πάει στο Βιετνάμ», δήλωσε ο πρόεδρος για
τον 66χρονο πρώην γερουσιαστή της Νεμπράσκα.

Ο κ. Χέιγκελ, που τραυματίστηκε στη μάχη και παρασημοφορήθηκε, «θα είναι ο πρώτος που προέρχεται από τις γραμμές του στρατού και θα γίνει Υπουργός Αμυνας», σημείωσε ο πρόεδρος.

«Ίσως με τον πιο σημαντικό τρόπο, ο Τσακ γνωρίζει ότι ο πόλεμος δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Γνωρίζει ότι το να στέλνουμε νέους Αμερικανούς να πολεμούν και να τραυματίζονται μέσα στη σκόνη και τη λάσπη είναι κάτι που το κάνουμε μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο», σημείωσε ακόμη ο Ομπάμα, ο οποίος, όπως και ο Χέιγκελ, είχε αντιταχθεί στην απόφαση της ρεπουμπλικανικής κυβέρνησης του Τζορτζ Μπους να εισβάλει στο Ιράκ το 2003.

Ο πρόεδρος εξήρε επίσης τον κ. Μπρέναν, στενό συνεργάτη του εδώ και τέσσερα χρόνια στον Λευκό Οίκο Σημειώνοντας ότι έχει περάσει 25 χρόνια της καριέρας του στη CIA, ο κ. Ομπάμα εκτίμησε ότι «ο Τζον γνωρίζει αυτό που απαιτεί η εθνική μας ασφάλεια, πληροφορίες που φωτίζουν τα γεγονότα για εκείνους που αποφασίζουν».
Keywords
Τυχαία Θέματα