Ικανοποημενοι στην κυβερνηση για την πωληση του οπαπ

16:22 2/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Ικανοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση, μετά την πώληση του ΟΠΑΠ, καθώς πρόκειται για την πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση που γίνεται τα τελευταία χρόνια. Χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αποκρατικοποίησης της...
Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου έκανε αποδεκτή την προσφορά της κοινοπραξίας Emma Delta για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση στέλνει μήνυμα στις ξένες αγορές, ενώ ανοίγει τον δρόμο και για τις άλλες μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις. Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου και φιλοξενήθηκε στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά sites με αναφορές σε «αξιοσημείωτη πώληση» και «ελληνική επιτυχία». To Reuters μετέδωσε την είδηση ως έκτακτη σχολιάζοντας ότι «μετά την απαίτηση της Αθήνας», η Emma Delta αν και «μοναδικός διεκδικητής», ανέβασε την προσφορά της. «Η Ελλάδα θέτει σε εφαρμογή τις ιδιωτικοποιήσεις» σχολιάζει η αμερικανική Wall Street Journal. Η εφημερίδα σχολιάζει στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι πρόκειται για την “πρώτη αξιοσημείωτη πώληση” στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει ανακοινώσει η Ελλάδα και πως “το πρόγραμμα έχει καθυστερήσει επί μακρόν”.
Keywords
Τυχαία Θέματα