Ικανοποιηση απο ναυτιλιακους φορεις για την επανασυσταση του υπουργειου εμπορικης ναυτιλιας

09:54 25/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Την πλήρη ικανοποίησή τους για την επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας δηλώνουν ο ένας μετά τον άλλον οι φορείς της ναυτιλίας όπως ακριβώς πριν από τρία χρόνια είχαν αποδοκιμάσει τη διάλυσή του. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων...
Επιβατηγού Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι προσδοκά να δοθούν λύσεις σε θέματα της ακτοπλοΐας και της επιβατηγού ναυτιλίας τα οποία εκκρεμούν και τα οποία έχουν φέρει τον κλάδο σε οριακό σημείο. Ο ΣΕΕΝ θεωρεί ότι πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα η στήριξη των ελληνικών εταιρειών κατά τη διάρκεια
της κρίσης, να εκσυγχρονισθεί το σημερινό θεσμικό καθεστώς και να υπάρξει πραγματική απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών.
Τα τραπεζικά στελέχη της «Ακτής Μιαούλη» επισημαίνουν μέσω της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας -στην οποία πρόεδρος είναι ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς - ότι η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει την ηγεμονική θέση της ναυτιλίας της στον παγκόσμιο χάρτη σήμερα που αυξάνεται ο διεθνής ανταγωνισμός και γι' αυτό το λόγο ήταν επιβεβλημένο να επανασυσταθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Προτάσεις
Προκειμένου αυτός ο στόχος να εκπληρωθεί οι τραπεζίτες της ναυτιλίας προτείνουν να γίνουν οι εξής κινήσεις: Διατήρηση του ανταγωνιστικού πλαισίου για τη ναυτιλία και τις παραναυτιλιακές επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενίσχυση της ναυτιλιακής διπλωματίας, προσέλκυση εγκατάστασης στον Πειραιά εταιριών για τη διαχείριση και ανάπτυξη εμπορικών στόλων, προσέλκυση νέων τραπεζικών οργανισμών, εξορθολογισμός και επαναχάραξη του ακτοπλοϊκού χάρτη της χώρας, ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού και ανάπτυξη των λιμενικών επενδύσεων - λειτουργιών και υποδομών.
Η ένωση των τραπεζιτών σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι η επικέντρωση του κυβερνητικού ενδιαφέροντος στον τομέα ανάπτυξης της ναυτιλίας είναι επιβεβλημένη για τη συνέχιση της προσφοράς του κλάδου στην πατρίδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα