Ιερα εξεταση με τομσεν...

15:36 25/9/2014 - Πηγή: Fimotro
...ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ...
Τρομάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η σχεδόν σίγουρη έλευση του «σκληρού» της Τρόικας, Πωλ Τόμσεν, ο οποίος ετοιμάζει τις βαλίτσες του ...
για να βρεθεί στην Αθήνα από την Δευτέρα κατά την διάρκεια της -κατά τα φαινόμενα- τελευταίας αλλά δύσκολης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τους δανειστές της χώρας μας.

Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θεωρούν ότι ο Τόμσεν, ο οποίος πλέον έχει αναλάβει
χρέη επικεφαλής του γραφείου του ΔΝΤ για ολόκληρη την Ευρώπη, εκτιμάται σύμφωνα με έκφραση υψηλού Έλληνα αξιωματούχου ότι θα «πέσει στην φωτιά» καθώς λέγεται ότι θα σηκώσει τους τόνους ειδικά για όσες προαπαιτούμενες ενέργειες δεν έχουν ολοκληρώσει.

Στην κυβέρνηση πλέον επισημαίνουν ότι «μάλλον ο τελευταίος έλεγχος δεν θα είναι ήπιος και βραχύβιος». Όπως εξηγούν «οι τροικανοί έρχονται αποφασισμένοι να μείνουν πολλές εβδομάδες και να προχωρήσουν σε εξαντλητικούς ελέγχους κάτι που ανατρέπει το αρχικό σενάριο της κυβέρνησης για έλεγχο «εξπρές»των ολίγων ημερών.

Σε κάθε περίπτωση στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει με επιτυχία και εκταμίευση των δόσεων (ύψους 7,1 δισ. ευρώ) τον κύκλο της 5ης και τελευταίας αξιολόγησης η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί «σε δόσεις» ως τις γιορτές.

Την ερχόμενη Τρίτη η τρόικα αναμένεται να συναντηθεί με τον κ. Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών. Θα γίνει μια προσπάθεια αποτίμησης και ιεράρχησης των εκκρεμοτήτων του μνημονίου.

Η πρώτη αυτή επίσκεψη θα διαρκέσει περίπου 10 ημέρες. Εκεί θα ξεκαθαριστεί και το ποσοστό μείωσης για την παράταση της Έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης για το 2015 (αποτελεί νέο μέτρο και πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή) και ο αριθμός των δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης θα συζητηθούν τα θέματα των απολύσεων κλπ.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα