Η ζαρια του αριστοκρατη που "μαγκεψε" το ελληνικο πολεμικο ναυτικο (βιντεο)

10:46 19/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Κανείς δεν πίστευε από τους σχετικούς του χώρου στο Άμυνας ότι ο αριστοκράτης Αβραμόπουλος θα μας έβγαινε μάγκας και μάλιστα από τους πιο σκληρούς! Ίσως να φταίει το στυλ του, ίσως να...
φταίει και ότι ποτέ δεν εκνευρίζεται, φροντίζοντας βέβαια σαν καλός διπλωμάτης που είναι, να μην φανερώνει ποτέ τα συναισθήματα του!

Κάποτε κάποιος Επιτελής του Πενταγώνου είχε πει “ και να σε αποστρατεύσει δεν θα μπορέσεις να του κρατήσεις κακία
!”

Μπορεί να λένε κάποιοι άσπονδοι φίλοι του για το αριστοκρατικό του στυλ, αλλά έχει κερδίσει τους Στρατιωτικούς και αυτό δεν είναι και από τα εύκολα, όταν έχει να κάνεις με ιδιόρρυθμους και δύσκολους ανθρώπους !

Όμως ο Αβραμόπουλος έδειξε ένα παράξενο τσαμπουκά και βαδίζει από ότι δείχνει μέχρι και τα σήμερα με Στρατηγικό σχέδιο και αυτό θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στο ΥΠΕΘΑ !

Η κόντρα με το “δημοκρατικό κατεστημένο ¨ στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη και η λάσπη που εκτοξεύτηκε με την δήθεν την οικονομία καυσίμων δεν τον άγγιξε …Αλλά αντιθέτως οι Θεσσαλονικείς τον αγκάλιασαν και κατέβηκαν όλοι στη Παρέλαση !

Η συνέχεια είναι εντυπωσιακή καταιγισμό από Στρατιωτικές Ασκήσεις και Βολές Έβρος και Νησιά με αποκορύφωμα τον “ΛΕΥΚΟ ΑΕΤΟ και τους S-300” όπου τελείωσε μια ακόμη «Εθνική Ήττα»

H μεγάλη ζαριά του όμως που έκανε το Πολεμικό μας Ναυτικό να “μαγκέψει” ήταν η απόφαση του να έρθει σε συμφωνία και να τελειώσει και το σήριαλ των Υποβρυχίων !

Υπήρχε η πολιτική άποψη κάποιων άσχετων που θα διακινδύνευαν λέει την Τουρκική επιθετικότητα αρκεί να μην πάρουμε τα Υπερσύγχρονα υποβρύχια μας που θα μας έκαναν κυρίαρχους στο Αιγαίο, όταν οι γείτονες ναυπηγούν Ελικοφόρο προφανώς όχι για Κρουαζιέρα !

Κάποιες κραυγές από την Περσία που έδειχναν χαρά μεν για τα καλά νέα των υποβρυχίων, άφησαν δε, τους γνωρίζοντες παγερά αδιάφορους !

Θα ήταν πολύ εύκολο για εμάς να αναφέρουμε τι θα συμβεί στο Αιγαίο όταν ρίξουμε τα νερά του Αιγαίου τους δολοφόνους της Θάλασσας που θα κάνουν τους Τούρκους να ψάχνονται …Αλλά δεν είναι της Παρούσης !

Ο Αβραμόπουλος στο θέμα των Υποβρυχίων το έπαιξε μάγκας και κέρδισε και αυτό το στοίχημα !

Το μπαλάκι όμως τώρα είναι στο Πολεμικό Ναυτικό που καλείται να αποδείξει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από όλους …Να τελειώσει τη δουλειά και να ξαναγίνει η Ελλάδα το Κράτος των Θαλασσών ! (Με κόστος περίπου 75,5 εκατομμύρια ευρώ, τα Υποβρύχια θα είναι έτοιμα, όσο για τα χρήματα είναι ήδη διαθέσιμα στον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού.)

Τα τέσσερα σκάφη που είναι σήμερα στο ναυπηγείο του Σκαραμαγκά θα περάσουν και επίσημα στην επιμέλεια του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο αφού θα διεξάγει μικρές τροποποιήσεις σε αυτά θα ξεκινήσει εντός του 2014 θαλάσσιες δοκιμές στην Κρήτη, πριν από την ένταξή τους σε λειτουργική υπηρεσία.

Τα υποβρύχια κλάσης 214 είναι το «Πιπίνος» (S 121), «Ματρόζος» (S 122) και το «Κατσώνης» (S 123), ενώ το υποβρύχιο κλάσης 209/1200 είναι το «Ωκεανός» (S 118). Το τελευταίο ήταν το μόνο υποβρύχιο της κατηγορίας του που εκσυγχρονίστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Neptune II και είναι εξοπλισμένο με σύστημα αναερόβιας πρόωσης (AIP), παρόμοιο με εκείνο της κλάσης 214. Οπότε εντός του 2015 το ΠΝ θα διαθέτει τα πιο σύγχρονα υποβρύχια σε όλη την Μεσόγειο !

Όσο για το Άμυνας τα Επιτελεία πρέπει να το χαρούν και να το γιορτάσουν …Η 25η Μαρτίου με τους S-300 στο Σύνταγμα και τα Μαχητικά μας να σκίζουν τον Αττικό Ουρανό και προσφέρεται και θα στείλει το μήνυμα ( εντός ,εκτός και επί τα αυτά ) ! Εδώ , στην Ομογένεια αλλά και στα Μεμέτια ! …
Αναμένωμεν...

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ from HellenicNavy on Vimeo.

Πηγή : veteranos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα