''η τροικα μας ευτελιζει γιατι δεν εχουμε εθνικο σχεδιο''...

22:22 7/12/2014 - Πηγή: Fimotro
...Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΖΗΤΗΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ...
Να σπεύσουμε να συσπειρωθούμε, τόνισε ο Πάρις Μουτσινάς -πρόεδρος των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών- από το βήμα της Βουλής, υπογραμμίζοντας ...
ότι έχει κάνει πρόταση, για να οδηγηθούμε σε μία εθνική συνεννόηση και ότι πρέπει να συμβάλουμε όλοι σε αυτό.

Ωστόσο, τόνισε ότι δεν μπορεί να συμμετέχουν σε αυτό οι κ.κ. Σαμαράς
και Βενιζέλος, με τις πολιτικές που ακολουθούν.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει μία βόμβα στα χέρια του και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι δύσκολο να ορθώσει το ανάστημα. «Δεν έχουμε μόνο οικονομικά ελλείμματα, αλλά και βαθιά θεσμικά ελλείμματα και την αίσθηση κουλτούρας» πρόσθεσε.

Ο κ. Μουτσινάς αναφέρθηκε και σε κάποια μέσα, που, όπως τόνισε, τον έχουν πληγώσει: «Έχω πληγωθεί από τα μέσα, αγαπώ την πολιτική, αλλά δεν δέχομαι προσβολές και λυπάμαι για κάποιες εφημερίδες».

Στη συνέχεια φωτογράφισε κάποιον βουλευτή, τονίζοντας ότι «θα επιστρέψω την κριτική που μου ασκήθηκε από συνάδελφο στο πρόσωπό μου, ο οποίος αυτός το 2010 μιλούσε στο περιστύλιο να εφαρμόσουμε το πρώτο μνημόνιο και πίεζε και το 2011, ενώ τώρα το παίζει σφόδρα αντιμνημονικακός. Πρέπει να σταματήσουν τέτοιες συμπεριφορές».

Σχετικά με τον προϋπολογισμό, τον χαρακτήρισε ανάπηρο πριν καν ψηφιστεί, ενώ αναφέρθηκε σε οικονομικά στοιχεία που αποτυπώνουν και την κοινωνία. Όπως τόνισε, «συγκρίνοντας τα στοιχεία των ετών 2013-2014 έχει καταρρεύσει το ΑΕΠ κατά 25% και το χρέος έχει αυξηθεί, δεν είναι επιτυχίες για θριαμβολογείτε» και πρόσθεσε ότι «βλέπουμε ότι και η υγεία και παιδεία έχουν υποβαθμιστεί».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η κατάσταση που δημιουργήθηκε την τελευταία 5ετία δεν ανατρέπεται με την ίδια πολιτική. Και απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και ενέργεια. Όλα αυτά τα χρόνια αποδήμησαν την παραγωγική βάση της χώρας».

Υπογράμμισε, δε, ότι πρέπει να δουλέψουμε σοβαρά και ότι θέλει πολλή δουλειά. «Μπορεί να χρειαστούμε ένα άλλο πλάνο, ένα εναλλακτικό σχέδιο» και πρόσθεσε ότι πρέπει να λύσουμε τις παθογένειες. Να χτυπήσουμε τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Η φοροδιαφυγή, όπως τόνισε, είναι γάγγραινα της οικονομίας και ότι πρέπει να πατάξουμε το θεριό με στόχους ποιοτικούς και ποσοτικούς. «Με ευχολόγια δεν λύνονται τα προβλήματα» δήλωσε.

«Χρειάζεται ένας αναπτυξιακός φορολογικός νόμος, μέχρι τώρα είχαμε εισπρακτικούς. Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης» ανέφερε και εξέφρασε την άποψη ότι «πάμε χωρίς σχέδιο και η τρόικα το ξέρει και μας έχει ευτελίσει».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα