Η τιμοσενκο προσκεκλημενη σημερα στην συνοδο του ελκ

11:05 6/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Η Γιούλια Τιμοσένκο είναι επίσημη προσκεκλημένη των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που συνεδριάζουν απόψε Πέμπτη στο Δουβλίνο, καθώς το θέμα της Ουκρανίας θα απασχολήσει την Σύνοδο. Η Τιμοσένκο είναι πρώην...
πρόεδρος της Ουκρανίας και προσφάτως αποφυλακισθείσα μετά από τις παρεμβάσεις των ευρωπαίων ηγετών, και η παρουσία της στο ΕΛΚ καταδεικνύει την έμπρακτη υποστήριξη του κόμματος στη νέα κυβέρνηση του Κιέβου.

Η Συνοδός θα εκλέξει και τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, που έχουν προτείνει Γερμανία και Ελλάδα.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να τον προτείνει σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του. Το αίτημα έγινε ασμένως δεκτό από τον κ. Σαμαρά ο οποίος του είπε ότι αποτελεί "τιμή και προνόμιο για τον ίδιο και για το κόμμα του να τον προτείνουν για την θέση του προέδρου της Κομισιόν". Ο κ. Γιούνκερ είναι γνωστός φίλος της Ελλάδας που έπαιξε καθοριστικό ρόλο βάζοντας το ειδικό του βάρος όταν ήταν πρόεδρος του Eurogroup προκειμένου να καμφθούν οι επιφυλάξεις των βορειοευρωπαίων και να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

Ο έλληνας πρωθυπουργός θα μιλήσει στο συνέδριο την Παρασκευή. Την ίδια ημέρα θα μιλήσει και η κα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Μπαρόζο. Στο Συνέδριο θα πάρουν μέρος περί τους 2.000 συνέδρους.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/253333/i-gioulia-timosenko-sti-sunodo-tou-elk-eklogi-tou-upopsifiou-gia-tin-komision/#ixzz2vA0B4RVh
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
Keywords
Τυχαία Θέματα