Η νδ σε πληρη ταυτιση με την παρακμη που βιωνουμε...

15:54 4/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Αγαπητό Fimotro,
Το ότι η κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη στα κόμματα που πρωταγωνίστησαν την περίοδο της Μεταπολίτευσης είναι φανερό σε όλους, εκτός αυτών που ηθελημένα αρνούνται να το...
αντιληφθούν. Υπάρχουν αρκετοί που αρνούνται γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση είναι υποχρεωμένοι να «συνταξιοδοτηθούν», αναλαμβάνοντας την ευθύνη για όσα σήμερα βιώνουμε όλοι. Το δυστύχημα είναι ότι αυτοί οι εθελοτυφλούντες βρίσκονται στα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ.
Μίλησαν πολλοί για επιτυχία αναφορικά με την συμμετοχή
400.000 ψηφοφόρων στις εσωκομματικές εκλογές. Αφού είχαν τοποθετήσει εξ αρχής χαμηλά τον πήχη μιλώντας για συμμετοχή 250.000 περίπου, σήμερα πανηγυρίζουν. Δεν είναι όμως για πανηγύρια αλλά για κλάματα. Στην σημερινή Ελλάδα με τον ψεύτη και επικίνδυνο Τσίπρα να οδηγεί στην καταστροφή και τη ΝΔ να θέλει να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, η προσέλκυση 400.000 ηλικιωμένων είναι απλά παρακμή.
Η παρακμή που βιώνει η ΝΔ έχει βαθιές ρίζες. Εδράζεται στις δύο κυρίαρχες βαρονίες που επί χρόνια διαγωνίζονται ποια από τις δύο θα επικρατήσει, όπως συμβαίνει και σήμερα. Όπως ιδιοκτησιακά αντιλαμβάνονται το κόμμα οι βαρονίες, έτσι αντίστοιχα αντιλαμβάνονται και τη συμμετοχή τους οι ηλικιωμένοι ψηφοφόροι των εσωκομματικών εκλογών. Αρνούνται, ή δεν μπορούν να αντιληφθούν το τέλος της Μεταπολίτευσης, κρυπτόμενοι πίσω από τοτέμ του παρελθόντος. Συνταξιούχοι από τα 50 καθοδηγούνται από αυτόν που τους επέτρεψε να είναι συνταξιούχοι περισσότερα χρόνια από όσα εργάστηκαν, ενώ άλλοι συνταξιούχοι αναπολούν την εποχή της τριετούς διακυβέρνησης ΝΔ που διόρισε τα παιδιά τους στο δημόσιο.
Οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ ανέδειξαν το μεγάλο πρόβλημα που έχει το κόμμα. Δεν μπορεί να «μιλήσει» στους νέους γιατί οι βαρόνοι δεν το θέλουν. Οι νέοι άλλωστε δεν μπορούν να καθοδηγηθούν σε επιλογές, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των βαρόνων και των βολεμένων εκπροσώπων τους. Είναι φανερό ότι ο μόνος που προσπάθησε να μιλήσει για σύγχρονη κεντροδεξιά βρέθηκε στην τρίτη θέση, αφού χάλαγε κάθε σχεδιασμό των «ιδιοκτητών» του κόμματος.
Στην κανονική ζωή, όχι στην εικονική των βαρόνων, απαιτούνται ρήξεις για να προχωρήσεις και να δημιουργήσεις. Είναι οι ρήξεις που όλοι καλούμαστε να κάνουμε καθημερινά ώστε να επιβιώσουμε στην παρακμή που βιώνουμε. Η ΝΔ αρνούμενη τις ρήξεις συνεχίζει να είναι σε παρακμή…
Ευχαριστώ...
Β.Τ.
Keywords
Τυχαία Θέματα