Η μεριλ στριπ δηλωνει ανθρωπιστρια και οχι φεμινιστρια...

07:31 6/10/2015 - Πηγή: Fimotro
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η Μέριλ Στριπ, ίσως η πιο επιτυχημένη ηθοποιός όλων των εποχών, απέφυγε...
να απαντήσει, αν αυτοχαρακτηρίζεται ως φεμινίστρια.

Η 66χρονη ηθοποιός, η οποία έχει κερδίσει τρεις φορές το βραβείο Όσκαρ, πρωταγωνιστεί στο νέο ιστορικό δράμα με τίτλο «Suffragette». Η ταινία πραγματεύεται τη μάχη των γυναικών στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου
να αποκτήσουν το δικαίωμα της ψήφου. Στο πλαίσιο της προώθησης της ταινίας, η Στριπ έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό «Time Out» και, όταν ο δημοσιογράφος την ρώτησε, αν είναι φεμινίστρια, εκείνη απάντησε: «Είμαι ανθρωπίστρια, υποστηρίζω μια καλή και άνετη ισορροπία».

Η πολυβραβευμένη ηθοποιός, η οποία στην επερχόμενη ταινία ενσαρκώνει την ακτιβίστρια των γυναικείων δικαιωμάτων Έμελιν Πάνκχερστ, όταν ρωτήθηκε τι θα άλλαζε στην κινηματογραφική βιομηχανία, ώστε να εξαλειφθεί ο σεξισμός, απάντησε πως: «Οι άντρες θα πρέπει να παρατηρούν ότι κάτι πάει στραβά στον κόσμο, όταν οι φωνές τους κυριαρχούν. Θα πρέπει να το νιώθουν. Οι άνθρωποι στα πρακτορεία και τα στούντιο, ακόμα και στα συμβούλια γονέων, πρέπει να κοιτάξουν γύρω τους σε κάθε τραπέζι, όπου λαμβάνονται αποφάσεις και να νιώσουν ότι κάτι είναι λάθος, αν οι μισοί συμμετέχοντες δεν είναι γυναίκες. Γιατί τα γούστα μας είναι διαφορετικά, οι αξίες μας είναι διαφορετικές. Όχι καλύτερες, αλλά διαφορετικές».

Οι δηλώσεις της 66χρονης Στριπ φαίνεται πως δεν έκαναν θετική εντύπωση σε διάφορα φεμινιστικά κινήματα. Η Τερέζα Τζουσίνο του blog «The Mary Sue» σχολίασε: «Το να μη θέλει η Μέριλ Στριπ να χαρακτηριστεί ως “φεμινίστρια”, όταν όλα όσα κάνει τελευταία ουρλιάζουν "φεμινίστρια" με κάνει να ξύνω το κεφάλι μου τόσο πολύ που αρχίζω να πιάνω κρανίο».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Τζοάνα Ρόθκοπφ του blog «Jejebel», η οποία έγραψε: «Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Μέριλ Στριπ έστειλε ένα πακέτο σε κάθε ένα μέλος του Κογκρέσου ξεχωριστά, πιέζοντας να στηρίξει το συνταγματικό δικαίωμα της ισότητας των δύο φύλων, που θα έκανε παράνομες τις διακρίσεις κατά των γυναικών. Πανηγύρισε, όταν η Πατρίσια Αρκέτ μίλησε για ίσες αμοιβές στην απονομή των βραβείων Όσκαρ. Αλλά, για κάποιον λόγο δεν νιώθει άνετα να αποκαλέσει τον εαυτό της “φεμινίστρια”».

Στην πολυαναμενόμενη ταινία «Suffragette», εκτός από την Μέριλ Στριπ, πρωταγωνιστούν οι Ελένα Μπόναμ Κάρτερ, Άν-Μαρί Νταφ και Μπρένταν Γκλίσον. Η πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα