''η κυβερνηση δε θα καταφερει να πετυχει συμφωνια με τους δανειστεσ''...

18:52 5/11/2014 - Πηγή: Fimotro
Την πρόβλεψη οτι δεν θα υπάρξει καμια συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για το χρεος και την μεταμνημονιακη εποχή, προφανώς επειδή ...
οι ξένοι αντιλαμβάνονται οτι οι σημερινοί συγκυβερνώντες βρίσκονται σε πορεία κατάρρευσης, έκανε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, στην πρώτη άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων, που θεσμοθετεί η Κουμουνδούρου.

Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για προεκλογικό αφήγημα της κυβέρνησης τα όσα σχετικά λέγονται και
πάντως ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει οτιδήποτε υπογράψει η κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει τη νομιμοποίηση να υπογράψει μία συμφωνία με αφορμή την αξιοποίηση των 11,5 δισ. του ΤΧΣ και δεν θα αναγνωρίσουμε τα αποτελέσματα μιας τέτοιας συμφωνίας. Η αφήγηση της για την αξιοποίηση των 11,4 δισ. από το ΤΧΣ είναι σε λάθος βάση. Θα μεταφράζεται σε νέα επιτήρηση για τη χώρα μας, σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε οτι «πρέπει τα χρήματα αυτά να τα αξιοποιήσουμε για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση. Αυτά τα χρήματα να απαντήσουν στα κόκκινα δάνεια».

Επανέλαβε δε την πρόταση για διενέργεια εκλογών: «Υπο τις παρούσες συνθήκες ειναι επιβεβλημένο να αποφασίσει η χώρα πως θα παει στις εκλογές. Να συζητήσουμε για το χρέος. Πρέπει ομως όλοι να συμφωνήσουμε ότι το χρέος δεν ειναι βιώσιμο. Αν δεν το κάνεις υπονομεύεις την διαπραγμάτευση».

Ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε μάλιστα οτι με βάση και τις δημοσκοπήσεις «η αυτοδυναμία ειναι περισσότερο απο κάθε άλλη φορά κοντά».

Ο κ. Σκουρλέτης επιτέθηκε για μια ακόμη φορά εναντίον του πρωθυπουργού, στον οποίο επέρριψε έλλειψη διάθεσης για συναίνεση και συνεννόηση.

«Ο κ. Σαμαρας έδειξε ότι δεν αντέχει έστω την μίνιμουμ επικοινωνία, εχει φανεί ότι του είναι απεχθής οποιαδήποτε επικοινωνία ακόμα και στη Βουλή, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φαίνεται ότι η στρατηγική του ειναι αυτή της έντασης. Επιλέγει κατα καιρούς την όξυνση, τη στρατηγική της έντασης. Και μόνο να βρεθεί στο ίδιο τραπέζι με τους πολιτικούς αρχηγούς φαίνεται ότι δεν τον διευκολύνει να δημιουργήσει την εικόνα που θελει για τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι ειναι ακραίος κλπ.

Την ίδια ώρα που μιλά ο πρωθυπουργός για μια αναγκαία συναίνεση τώρα για τον Πρόεδρο της δημοκρατίας, αρνείται τη συναίνεση για την επόμενη Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι μόλις κερδίσει τις εκλογές, θα προσεγγίσει το θέμα της προεδρικής εκλογής με συναίνεση». σημείωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαλιστα για το θεμα της προεδρικής εκλογής ειπε οτι δεν πάσχουμε απο πρόσωπα κοινής αποδοχής και οτι θα μπορούσε να ειναι και κάποιος εκτός πολιτικής.

Αμφισβήτησε δε τα περι εξόδου απο το μνημόνιο, που ισχυρίζεται η κυβέρνηση και αναρωτήθηκε: «Τι έξοδος απο το μνημόνιο ειναι αυτή όταν ξεκινά με τη συζήτηση νέων μέτρων, νέων προαπαιτούμενων, και με απαιτήσεις όπως νέες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, για νέο νόμο για τα εργασιακά που θα διευκολύνει τις ομαδικές απολύσεις, όταν ανοίγει η συζήτηση για ένα νέο μισθολόγιο; Φαίνεται ότι η κυβερνηση δεν διαθέτει, ούτε ένα σχεδιο εξόδου απο το μνημόνιο».

Για τα εθνικά θεματα διαπίστωσε οτι υπάρχει μια ένταση τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο και συνέστησε ψυχραιμία και ωριμότητα, τονίζοντας οτι δεν πρέπει να εμπλέκονται τα ζητήματα αυτά στην πολιτική αντιπαράθεση.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις στην Παιδεία μίλησε για υγιή αντίδραση και εξέφρασε την αντίθεσή του στις εισαγγελικές παρεμβάσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα