Η κομισον επιμενει στην ελευθερη βιζα για την ουκρανια...

20:30 11/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Το σχέδιό της για την ένταξη της Ουκρανίας στις χώρες που θα απολαμβάνουν...
ελεύθερη βίζα (πρόσβαση) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα υποστηρίξει με πρότασή που θα καταθέσει, η Κομισιόν σε λίγες μέρες, παρά τις αντιδράσεις της Ολλανδίας, η οποία εμφανίστηκε αρνητική στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, είχε δεσμευτεί απέναντι στον Ουκρανό πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο, κατά τη συνάντησή τους το Μάρτιο, ότι η ευρωπαϊκή κοινότητα θα θέσει σε προτεραιότητα το θέμα της
ελεύθερης διέλευσης των Ουκρανών πολιτών στις χώρες της ΕΕ. Συνεργάτης του προέδρου της Κομισιόν δήλωσε πως «φαίνεται σαν να αγνοούμε ή να παρακάμπτουμε το δημοψήφισμα που έγινε στην Ολλανδία, ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε το λόγο μας απέναντι στην Ουκρανία».

Η πρόταση της Κομισιόν θα πρέπει να τεθεί σε ειδική ψηφοφορία για τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνέχεια να ψγηφιστεί από το ευρωκοινοβούλιο.

Σε δημοψήφισμα που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα στην Ολλανδία, το 61% των Ολλανδών ψήφισε εναντίον του ανοίγματος των συνόρων προς τους Ουκρανούς, αποτυπώνοντας τον έντονο ευρωσκεπτικισμό που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται στη χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα